0
Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is nog leeg

Tomahawk steak Texas-style met honing-boter maïskolven

2 min leestijd

Texas BBQ

Texas BBQ draait om eenvoud, maar levert maximale smaak op, en dat zie je terug in deze tomahawk steak Texas style. Het vlees krijgt een stevige rub van zout en peper, waarna het langzaam gegaard wordt boven houtvuur, zoals eiken of pecan, voor die typische rokerige touch. De tomahawk wordt eerst rustig low & slow gerookt en daarna kort afgegrild voor die perfecte korst. Zo combineer je de krachtige Texaanse BBQ-traditie met een indrukwekkend stuk vlees dat barst van smaak. Dit is stoer, puur en precies zoals ze het in Texas doen.

Tomahawk steak

Tomahawk steak

De tomahawk steak is een echte blikvanger op de BBQ. Het gaat om een ribeye met het lange ribbeen er nog aan, waardoor het stuk doet denken aan een bijl, vandaar de naam. Door het royale formaat en de mooie marmering is dit vlees bijzonder sappig en vol van smaak. Het bot zorgt niet alleen voor een stoere presentatie, maar geeft tijdens het garen ook extra smaak aan het vlees. Met een tomahawk op het rooster haal je gegarandeerd dat echte wow-effect in huis.

Tomahawk steak

Honing-boter maïskolven

Bij Texas BBQ hoort een bijgerecht dat de smaken van het vlees aanvult, zoals deze gegrilde maïskolven. De kolven worden goudbruin gegrild, waardoor ze een lichte rooksmaak krijgen, en daarna ingesmeerd met een boterhoningmix van zachte boter, zoete honing, verse peterselie en een beetje citroensap. Zo ontstaat een combinatie van romig, zoet en fris die perfect samenkomt met de rijke smaak van de tomahawk steak. Een eenvoudig bijgerecht dat elke BBQ compleet maakt. Liever een hartig bijgerecht? Probeer dan ons Loaded Potato recept eens!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 1 Tomahawk steak
  • 2 maïskolven
  • Texas-style dry rub
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el bruine suiker
  • 2 tl cayennepeper
  • 1/2 el zeezout
  • 1 el Kolenboertje pepermix
  • Honing boter
  • 150 gr ongezouten roomboter
  • 2 el honing
  • 1 el peterselie, fijngesneden
  • Sap van 1/2 citroen

Dit heb je nodig

  • BBQ met volledig indirecte opstelling
  • BBQ tang
  • Eiken rookchunks
  • Kwastje
  • Gietijzeren sauspan
  • Kernthermometer
  • Mengkom

De bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de Texas dry rub in een kom.
  2. Dep de tomahawk steak droog en bestrooi rondom met een royale laag van de rub.
  3. Steek de BBQ aan en breng naar een temperatuur van 150 graden.
  4. Voeg de rookchunks toe aan de houtskool en maak de BBQ volledig indirect.
  5. Laat de tomahawk steak roken en garen tot een kerntemperatuur van 48 graden.
  6. Kook de maïskolven voor tot ze beetgaar zijn.
  7. Haal de tomahawk steak van de BBQ en maak de BBQ half direct, laat de temperatuur oplopen naar 225 tot 250 graden.
  8. Doe de boter, honing, peterselie en citroensap in het sauspannetje en laat de boter smelten.
  9. Grill de tomahawk steak boven direct vuur af tot een kerntemperatuur van 52-54 graden.
  10. Grill de maïskolven kort boven het vuur terwijl je ze instrijkt met de honing-boter. Pas op voor steekvlammen!
  11. Laat de tomahawk steak zo'n 5 minuten rusten voor je hem in dunne plakjes aansnijdt.
  12. Serveer de tomahawk steak met de gegrilde honing-boter maïskolven.
  13. Eetsmakelijk!

Producten bij dit recept

Kolenboertje Food Master vleesthermometer – 2 probes

Op voorraad

 57,-
Ribroast Dubbeldoel gras gevoerd

Op voorraad

 45,90 56,10
Petromax - Barbecuetang Klein
Petromax – Barbecuetang Klein 41cm

Op voorraad

 19,99
Primo Grill Oval Large 300 All-In-One
Primo Grill Oval 300 Large All-in-One

Op voorraad

 2.690,-
Kolenboertjes pepermix en zeezout van La Baleine
Kolenboertje Pepermix (500 gram) en Zout (800 gram) set

Op voorraad

 16,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE