0
Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is nog leeg

Tagliata Di Manzo met Bavette van de barbecue

2 min leestijd

Tagliata Di Manzo, een Italiaanse klassieker

Tagliata di manzo is een klassieker uit Toscane: een goed gegrilde steak, in dunne plakken gesneden, geserveerd op een bedje van rucola met Parmezaanse kaas en een frisse dressing van citroen en olijfolie. Ideaal voor op de kamado, waar je snel kunt grillen op hoge temperatuur voor een intense korst en een sappige kern.

Welk vlees gebruik je voor Tagliata?

Hoewel bavette in dit geval onze favoriet is, kun je voor Tagliata di Manzo ook andere stukken rundvlees gebruiken. Entrecote, ribeye, ossenhaas of lendenbiefstuk zijn traditionele keuzes vanwege hun malsheid en rijke smaak. Deze stukken vlees zijn ideaal om kort te grillen en vervolgens in dunne plakjes te snijden, wat zorgt voor een malse en smaakvolle ervaring. De keuze van het vlees bepaalt de textuur en smaak van het gerecht, dus kies wat het beste past bij jouw voorkeur en bereidingswijze.

Het succes van de eenvoud!

Wat dit gerecht zo bijzonder maakt, is de combinatie van eenvoud en kwaliteit. Geen complexe marinades of lange bereidingen — het draait om het juiste stuk vlees, perfect gegrild op open vuur of de kamado, en daarna met respect gesneden en geserveerd. Het is een gerecht dat de kracht van ambacht en vuur laat zien, precies zoals wij het bij Kolenboertje graag doen. Dit gerecht is bijvoorbeeld ook fantastisch met een zelfgemaakte pesto!

Of je het nu serveert als lichte maaltijd, op een zomerse plank of als hoofdgerecht tijdens een BBQ-feest — Tagliata di Manzo laat zien dat eenvoud en kwaliteit hand in hand gaan.

Bekijk de voor stap voor stap instructies.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • Bavette
  • Onbewerkt zeezout en Kolenboertje pepermix
  • Verse rucola
  • Extra vierge olijfolie
  • Sap en rasp van een citroen
  • Takje rozemarijn
  • Parmigiano reggiano
  • Balsamicoazijn

Dit heb je nodig

  • BBQ
  • Kernthermometer
  • BBQ handschoenen
  • Tang
  • Kaasschaaf of rasp
  • Serveerplank

De bereiding

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep het goed droog, dit geeft een mooie korst tijdens het grillen.
  2. Steek de BBQ aan en breng deze met een volledig directe opstelling naar een temperatuur van 230-250 graden.
  3. Snijd de rozemarijn fijn en meng dit met 4 Ă¡ 5 eetlepels olijfolie en het sap en de rasp van de citroen.
  4. Optioneel kun je voor het grillen de steak met het oliemengsel instrijken, maar let wel op dat de rozemarijn snel zal verbranden.
  5. Grill de bavette direct boven het vuur tot een kerntemperatuur van 52-54 graden.
  6. Laat het vlees 10 minuten rusten voor je het aansnijdt.
  7. Snijd de bavette haaks op de draad in zo dun mogelijke plakjes.
  8. Bedek de serveerplank met een bedje van rucola en leg het vlees er bovenop.
  9. Bestrooi met peper en zout en besprenkel gelijkmatig met de citroen-rozemarijnolie.
  10. Maak af met een mooie laag Parmezaan, en genieten maar!

Producten bij dit recept

Kolenboertje beukenhouten snijplank groot
Kolenboertje beukenhouten snijplank Medium/Large

Op voorraad

 79,95 139,95
Kolenboertje leren handschoenen zwart
Kolenboertje leren handschoenen zwart – met naam graveren

Op voorraad

 24,95
The Bastard Urban Large
The Bastard Urban Large Complete

Op voorraad

 1.599,-
Kolenboertje Food Master vleesthermometer – 2 probes

Op voorraad

 57,-
Bavette 200 dagen graan gevoerd

Op voorraad

 40,- 56,-
Bavette Dubbeldoel gras gevoerd
 36,- 50,40
Petromax - Barbecuetang Klein
Petromax – Barbecuetang Klein 41cm

Op voorraad

 19,99
Kolenboertjes pepermix en zeezout van La Baleine
Kolenboertje Pepermix (500 gram) en Zout (800 gram) set

Op voorraad

 16,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE