Je kent ze wel: van die veel te vette, kleffe en sompige saucijzenbroodjes die al de hele dag in de vitrine hebben gelegen. Wij gaan je laten zien dat je van deze bekende snack een échte next-level en ambachtelijke BBQ-variant kunt maken!
En het mooiste: het is helemaal niet moeilijk. Met goede ingrediënten en een beetje geduld heb je binnen twee uur de lekkerste sausage rolls van je leven op tafel staan. En geloof ons: als je deze eenmaal hebt gemaakt, wil je nooit meer anders!

Duroc worsten
Wat dit gerecht écht next-level maakt, is het vlees dat we gebruiken: verse worsten van 100% raszuivere Duroc-varkens. Dit is zonder twijfel het mooiste varkensvlees dat er te vinden is. Het is namelijk van een dusdanig hoge kwaliteit dat wij van de presa (het mooiste stukje van het varken, gesneden uit de nek) een rauwe steak tartare snijden tijdens onze workshops!
Rauw varkensvlees?! hoor ik je denken. Ja! Want doordat deze varkens van uitzonderlijk hoge kwaliteit in een volledig gesloten proces worden opgevoed én geslacht, zijn ze salmonellaresistent en kun je het dus rauw eten.
Deze Duroc-worsten worden gemaakt van verschillende stukken van het varken en hebben een zeer mooie balans tussen vlees en vet. Verder wordt er aan deze worsten helemaal niks toegevoegd: geen peper, zout, bindmiddel of wat dan ook. Gewoon pure smaken!

Op de BBQ smaakt alles beter!
De bereiding van deze sausage rolls doen we natuurlijk op de Kamado, indirect en op een hete pizzasteen. Hierdoor krijg je die perfecte combinatie van krokant bladerdeeg en een subtiele rooksmaak die je in een gewone oven nooit bereikt. De pizzasteen zorgt voor een gelijkmatige warmte van onderaf, waardoor de bodem mooi goudbruin en knapperig wordt zonder dat hij zompig blijft. En die lichte houtskoolaroma’s die zich in het deeg en de vulling nestelen? Die tillen deze snack echt naar een hoger niveau!
