0
Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is nog leeg

Sausage Rolls van de BBQ, het ultieme saucijzenbroodje!

2 min leestijd

Je kent ze wel: van die veel te vette, kleffe en sompige saucijzenbroodjes die al de hele dag in de vitrine hebben gelegen. Wij gaan je laten zien dat je van deze bekende snack een échte next-level en ambachtelijke BBQ-variant kunt maken!

En het mooiste: het is helemaal niet moeilijk. Met goede ingrediënten en een beetje geduld heb je binnen twee uur de lekkerste sausage rolls van je leven op tafel staan. En geloof ons: als je deze eenmaal hebt gemaakt, wil je nooit meer anders!

Sausage rolls

Duroc worsten

Wat dit gerecht écht next-level maakt, is het vlees dat we gebruiken: verse worsten van 100% raszuivere Duroc-varkens. Dit is zonder twijfel het mooiste varkensvlees dat er te vinden is. Het is namelijk van een dusdanig hoge kwaliteit dat wij van de presa (het mooiste stukje van het varken, gesneden uit de nek) een rauwe steak tartare snijden tijdens onze workshops!

Rauw varkensvlees?! hoor ik je denken. Ja! Want doordat deze varkens van uitzonderlijk hoge kwaliteit in een volledig gesloten proces worden opgevoed én geslacht, zijn ze salmonellaresistent en kun je het dus rauw eten.

Deze Duroc-worsten worden gemaakt van verschillende stukken van het varken en hebben een zeer mooie balans tussen vlees en vet. Verder wordt er aan deze worsten helemaal niks toegevoegd: geen peper, zout, bindmiddel of wat dan ook. Gewoon pure smaken!

sausage rolls

Op de BBQ smaakt alles beter!

De bereiding van deze sausage rolls doen we natuurlijk op de Kamado, indirect en op een hete pizzasteen. Hierdoor krijg je die perfecte combinatie van krokant bladerdeeg en een subtiele rooksmaak die je in een gewone oven nooit bereikt. De pizzasteen zorgt voor een gelijkmatige warmte van onderaf, waardoor de bodem mooi goudbruin en knapperig wordt zonder dat hij zompig blijft. En die lichte houtskoolaroma’s die zich in het deeg en de vulling nestelen? Die tillen deze snack echt naar een hoger niveau!

Sausage rolls

Bekijk de receptvideo

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 4 Duroc worsten
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 grote witte ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el verse tijm, fijngesneden
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eieren
  • 1 el roomboter
  • Sesamzaadjes

Dit heb je nodig

  • BBQ met volledig indirecte opstelling
  • Skillet
  • Pizzasteen
  • Spatels
  • Kwastje
  • Keukenfolie
  • Mengkom

De bereiding

  1. Steek de BBQ aan laat deze oplopen naar 180 graden.
  2. Zet een skillet boven het directe vuur en laat deze even opwarmen.
  3. Doe de boter in de skillet en laat dit smelten. Voeg de fijngesneden knoflook en de ui toe en bak dit tot ze net glazig zijn.
  4. Laat de ui en knoflook dan iets afkoelen, en maak ondertussen de BBQ vast volledig indirect op 180 graden.
  5. Snijd de Duroc worsten aan één kant in zodat je de natuurdarm makkelijk kunt verwijderen.
  6. Meng in de kom de tijm, paprikapoeder, mosterd en peper en zout door het vlees van de worsten heen, samen met de gebakken uien en knoflook.
  7. Leg een ruim stuk keukenfolie op je werkbank en verdeel het vleesmengel als een worst in het midden van de folie.
  8. Rol de folie op zodat je met een stevige, strak opgerolde worst eindigt. Leg deze een uurtje in de koeling zodat het vlees wat kan opstijven.
  9. Rol het bladerdeeg uit en leg vleesmengsel in het midden.
  10. Bestrijk één kant met opgeklopt ei.
  11. Vouw de andere kant van het bladerdeeg eroverheen en duw het voorzichtig maar strak om het vleesmengsel.
  12. Snijd eventueel overtollig bladerdeeg netjes weg en druk de zijkanten voorzichtig aan met een vork, zodat het volledig is afgesloten.
  13. Bestrijk het bladerdeeg met opgeklopt ei en top het af met wat sesamzaadjes. (Een klein beetje Maldon zout is ook erg lekker!)
  14. Leg de pizzasteen in de BBQ en laat deze op temperatuur komen en leg de sausage rolls voorzichtig op de steen.
  15. Laat de sausage rolls zo'n 30 minuten garen, tot het vlees een kerntemperatuur van 72 graden heeft en het bladerdeeg goudbruin en krokant is.
  16. Tip: Draai de pizzasteen regelmatig een kwartslag om te voorkomen dat het bladerdeeg aan één kant te snel verkleurd.
  17. Snijd de sausage rolls in gelijkmatige sausijzenbroodjes, en genieten maar!

Producten bij dit recept

Petromax - Flexibele spatel lang
Petromax – Flexibele spatel kort

Op voorraad

 24,99
Petromax - Gietijzeren Skillet - Ă˜35cm - twee handvatten
Petromax FP35 Skillet – Gietijzer – Ă˜35cm – twee handvatten

Op voorraad

 54,99
Geémailleerde pizzasteen 33 cm Primo Grill
GeĂ©mailleerde pizzasteen 33 cm Primo – JR, L, XL en Kamado

Op voorraad

 97,-
Primo Grill Oval Large 300
Primo Grill Oval Large 300

Op voorraad

 1.841,-
Kolenboertjes pepermix en zeezout van La Baleine
Kolenboertje Pepermix (500 gram) en Zout (800 gram) set

Op voorraad

 16,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE