Pure bereiding
Wie Kolenboertje al even kent, weet dat wij de picanha, ofwel het staartstuk, het liefst zo puur mogelijk bereiden: in z’n geheel indirect laten garen tot 48 graden in de kern, dan de vlammen nog even langs de vetkap voor een krokante korst, tegen de draad in flinterdunne plakjes snijden, wat peper en zout erover en genieten maar!
Staartstuk à la Kolenboertje, maar dan anders!
Maar er zijn natuurlijk een tal van bereidingswijzen voor dit heerlijke stukje vlees die ook wat aandacht verdienen. En dit is er zo een! Dikke picanha steaks met een verrassend lekkere ‘cowboy butter’ die letterlijk in je mond smelt! De picanha bereiden we nog steeds à la Kolenboertje, met alleen wat onbewerkt zeezout en Kolenboertje pepermix. Toch zal je verrassen hoe verschillend deze steak smaakt ten opzichte van onze klassieke bereiding! Krijg je er al honger van? Wij wel! Let’s go!
Cowboy Butter op twee manieren
Bij het maken van de Cowboy Butter zijn er twee variaties waaruit je kunt kiezen. En geloof ons, welke van de twee je ook maakt; ze komen gegarandeerd in je receptenboekje te staan.
- Compound Butter: Een compound butter is een soort worst van boter; je mengt de ingrediënten in een kom en rolt het op als een soort worst in vershoudfolie. Laat het een paar uur opstijven in de koelkast en snijd het in dunne plakjes die je laat smelten over je steak.
- Dipsaus: De tweede optie is om er een lekkere dipsaus van te maken. In dit geval meng je alle ingrediënten in een gietijzeren sauspannetje en laat je het zachtjes smelten op de BBQ. Zo heb je een heerlijk Cowboy Butter dipsaus voor je Picanha steaks!