Reverse sear Picanha, staartstuk Kolenboertje-stijl!

1 min leestijd

Een goed stuk vlees tot in de perfectie bereiden hoeft niet moeilijk te zijn, en deze reverse sear picanha is daar het bewijs van! Puur, gezond en zĂ³ lekker! Dit heerlijke stuk vlees is inmiddels een ware Kolenboertje klassieker geworden; iedereen die al eens onze Kolenboertje Traditioneel workshop heeft gevolgd, kent deze topper ongetwijfeld.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • Staartstuk (Picanha)
  • Kolenboertje pepermix
  • Onbewerkt zeezout

Dit heb je nodig

  • Uitbeenmes of vleesmes
  • Tang
  • Kernthermometer

De bereiding

  1. Stel je BBQ in op 180-200 graden, half direct / half indirect.
  2. Snijd de vetkap van het staartstuk kruislinks in waarmee je een ruitjespatroon creëert. Snijd alléén door het vet en niet in het vlees. Doe dit dus met beleid. Dit zorgt ervoor dat het vlees niet samentrekt tijdens het garen, waardoor je al die lekkere sappen in het vlees zou verliezen.
  3. Wrijf de vetkap van het staartstuk in met een flinke laag onbewerkt zeezout. Laat dit 5 minuten intrekken.
  4. Wrijf het overtollige zout van de vetkap af en leg het staartstuk indirect op de BBQ, met het dikste stuk naar je toe, zodat je straks eenvoudig de temperatuur kunt meten.
  5. Wanneer het staartstuk 48 graden in de kern is, leg je hem met de vetkap naar beneden boven het directe vuur. Let op: Het vet zal in het vuurdruipen waardoor je steekvlammen kunt krijgen. Blijf bij het staartstuk en houd hem goed in de gaten om te voorkomen dat hij verbrandt.
  6. Wanneer de vetkap mooi goudbruin gekleurd is haal je het staartstuk van de BBQ. Laat 10 minuten rusten zodat alle sappen weer door het vlees kunnen stromen.
  7. Snijd dan het staartstuk in mooie dunne plakjes tegen de draad en maak af met Kolenboertje pepermix. Eet smakelijk!

Producten bij dit recept

Kolenboertje Food Master vleesthermometer – 2 probes

Op voorraad

 57,-
Picanha Limousin gras gevoerd

Op voorraad

 55,92 62,91
Picanha 130 dagen graan gevoerd

Op voorraad

 43,14 57,52
Picanha 200 dagen graan gevoerd

Op voorraad

 45,54 60,72
Petromax - Barbecuetang Klein
Petromax – Barbecuetang Klein 41cm

Op voorraad

 19,99
Samura Damascus vleesmes 23 cm.
Samura Damascus Vleesmes 23 cm

Op voorraad

 105,-
Kolenboertjes pepermix en zeezout van La Baleine
Kolenboertje Pepermix (500 gram) en Zout (800 gram) set

Op voorraad

 16,-
Uitbeenmes van het zwitserse merk Victorinox
Victorinox Fibrox Uitbeenmes 15 cm

Op voorraad

 17,95

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE