Zalmbonbons van de BBQ
Zalmbonbons met mango-limoensaus. Een heerlijk zomers gerecht, perfect bij een goed glas witte wijn op een zwoele zomeravond, als voorgerecht bij een luxe BBQ-diner, of gewoon als party-snack tijdens je volgende barbecuefeestje! We maakten eerder al eens zalmbonbons met een Aziatische twist, maar deze frisse, tropische variant is absoluut niet minder lekker.
De ziltige vis in combinatie met de frisse, zoetzure mango-limoensaus, gevolgd door een lichte spicy kick van de pepermix en chipotle, vormt écht het perfecte BBQ-hapje! Het romige mondgevoel van de zalm contrasteert prachtig met de levendige frisheid van de saus. De chipotle zorgt voor een subtiele rokerigheid die mooi aansluit bij het barbecue-thema. Serveer de bonbons op een lepel of in een klein glaasje voor een feestelijke en elegante presentatie. Wedden dat je gasten er steeds weer naar grijpen?

Wilde zalm of kweekzalm, wat is beter?
Deze vraag stellen we tijdens al onze workshops waarin we zalm gebruiken, en bijna altijd hebben de meeste gasten het fout. Want waarschijnlijk denk je: Wilde zalm is beter! En dat klinkt ook logisch. Toch is het niet zo!
Wij gebruiken altijd onze eigen kweekzalm. Waarom? Omdat wilde zalm zijn hele leven druk is om tegen de rivieren in te zwemmen. Dit kost veel kracht en energie waardoor wilde zalm bijna geen vet bevat. En vet is nou juist precies wat de zalm die malse, sappige structuur en smaak geeft wanneer je het op de BBQ bereidt. Dus ook voor deze zalmbonbons gaan we voor onze lekkere, vettige kweekzalm!
Bij kweekzalm denk je misschien aan vissen die massaal in een kleine tank of basin zwemmen, maar dit is absoluut niet waar. Onze zalmen komen rechtstreeks uit de Noorse fjorden, waar ze vrij rond kunnen zwemmen in een ruim afgebakend gebied.

Mango-limoensaus
Bij deze zalmbonbons maken we een heerlijke, frisse en tropische mango-limoensaus.
Mango en limoen zou je misschien niet direct associëren met zalm, maar geloof ons, deze combinatie is écht goud! De zoetzure saus vormt de perfecte tegenhanger voor de ziltige, vettige zalm. Het hapje eindigt met een subtiele spicy kick dankzij de Kolenboertje pepermix en de chipotlepeper. Dit moet je écht proberen dus!