Surf & Turf: Een Ă©chte klassieker!
Surf & turf, een gouden combinatie, en al helemaal wanneer je het op houtskool bereidt! Wij maakten een heerlijke Tex-Mex variant van deze klassieker door ze te serveren op maĂ¯stortilla’s met gegrilde groenten. Écht een feestje dus! Laat je niet afschrikken door de bereidingstijd want de meeste tijd zit ‘m in het marineren van de gamba’s en de bavette. En dat kun je ook prima de avond of ochtend van te voren doen natuurlijk!

Fajitas met Bavette en gamba’s
Voor dit surf & turf gerecht nemen wij onze overheerlijke bavette van 200 dagen graan gevoerde Angus runderen uit Uruguay. Een prachtig stuk vlees met een grote hoeveelheid intramusculair vet, wat wil zeggen dat er veel vet tussen het spierweefsel zit. Dit smelt tijdens de bereiding met als resultaat een botermals en smaakvol stukje vlees. Voor de Surf nemen we onze gamba’s, maat 21/25. Deze zijn perfect voor op onze fajitas; niet te groot maar ook zeker niet klein.

Fajitas of taco’s, wat is het verschil?
Tacos en fajitas zijn beide Mexicaanse gerechten, maar ze verschillen in de vulling en presentatie. Tacos worden geserveerd in een zachte of krokante tortilla en kunnen verschillende vullingen hebben, zoals vlees, vis of groenten. Ze worden vaak al volledig samengesteld met toppings zoals sla, kaas en salsa. Fajitas daarentegen bevatten meestal gegrild vlees en groenten (zoals paprika en ui), geserveerd op een heet bord met een zachte tortilla die je zelf kunt vullen. Het belangrijkste verschil is dat fajitas meestal gegrild zijn en als een “DIY”-gerecht worden gepresenteerd, terwijl tacos vaak al klaar zijn om te eten. Beide een uitstekende optie voor een surf & turf gerecht dus!