L’Entrecote: Zo maak je de iconische geheime steak saus van Le Relais de l’Entrecote!

2 min leestijd

L’EntrecĂ´te Paris is inmiddels een waar fenomeen. Als jij een foodie bent en social media gebruikt, of regelmatig foodvideo’s op YouTube bekijkt, dan heb je deze ongetwijfeld al een paar keer op je tijdlijn gehad. Het concept is simpel maar briljant: een perfect gegrilde entrecote, geserveerd met een geheime, romige saus die liefhebbers wereldwijd in vervoering brengt. De bijbehorende goudgele, knapperige frietjes maken de ervaring compleet en zorgen ervoor dat gasten keer op keer terugkomen. In het originele restaurant in Parijs vormt zich dagelijks een lange rij voor de deur, waar zowel toeristen als locals geduldig wachten om deze iconische Franse culinaire beleving te ervaren.

Uren in de rij bij Le Relais de l’entrecote!

Als je een tripje naar Parijs op de planning hebt staan en dit restaurant wilt bezoeken, houd er dan maar vast rekening mee dat je zo twee uur in de rij staat! Maar waarom eigenlijk, wat maakt dit restaurant zo bijzonder?

Ze hanteren bij Le Relais de l’entrecote al decennia een unieke formule: Het menu is vast, het enige wat je kunt kiezen is hoe je je steak bereidt wilt hebben. Vooraf krijg je een walnoten salede, en als hoofdgerecht een entrecote steak met frites en die befaamde groene saus waar mensen letterlijk uren voor in de rij staan. En is je bordje leeg? Dan vullen zie die gratis bij voordat je het door hebt!

De geheime groene saus van L’Entrecote

Waar mensen Ă©cht voor terugkomen, is de iconische, geheime groene saus die ze bij de L’EntrecĂ´te serveren. Wij hebben getest en geproefd, en wij denken dat we met dit recept enorm dicht in de buurt komen van deze welbekende saus. Alle ingrediĂ«nten zijn goed verkrijgbaar, dus dat scheelt je maar mooi even twee uur in de rij staan, want middels dit recept maak jij ‘m gewoon op je eigen BBQ! De saus is zijdezacht, vol van smaak en heeft die perfecte balans tussen romig, hartig en een vleugje frisheid. Of je hem nu serveert bij een perfect gegrilde entrecote of als dip voor knapperige frietjes, deze saus tilt je BBQ-ervaring naar een compleet nieuw niveau. Dus haal de ingrediĂ«nten in huis, steek de BBQ aan en proef zelf hoe dicht we bij het origineel zitten!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 2 Entrecote steaks
  • Peper en zout
  • Voor de groene saus
  • 250 gr roomboter
  • 1 grote sjalot, gesnipperd
  • 1 el verse dragon
  • 1 bosje platte peterselie
  • 4 basilicum bladeren
  • 6 ansjovisfilets in olie en zout (niet in azijn)
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 eidooier
  • 1 tl worchestershire saus
  • Citroensap, naar smaak
  • Peper en zout

Dit heb je nodig

  • Gietijzeren sauspannetje
  • Staafmixer
  • 2 mengkommen
  • Garde
  • Kernthermometer

De bereiding

  1. Steek je BBQ aan en breng deze met een volledig directe opstelling naar een temperatuur van 200 graden.
  2. Week de ansjovis kort in heet water en dep ze goed droog, Geen paniek: de ansjovis zorgt voor een mooie umami, je zult geen vis proeven.
  3. Zet je sauspan op de BBQ en laat deze warm worden.
  4. Smelt de helft van de boter en voeg de sjalot, dragon, basilicum, ansjovis en peterselie toe.
  5. Smelt de resterende boter erbij, zorg ervoor dat de kruiden niet verbranden.
  6. Laat het mengsel even koken, haal dan de pan van het vuur en maal de saus fijn.
  7. Klop in een aparte kom de gele mosterd, eidooier, Worcestershiresaus en citroensap door elkaar.
  8. Voeg de gemixte saus toe aan de kom en meng goed.
  9. Verwarm driekwart van de saus opnieuw in een pan tot het kookt.
  10. Giet de hete saus bij het ongekookte deel en meng goed. Zet apart en serveer warm.
  11. Dep de entrecote steaks goed droog en grill ze boven het directe vuur.
  12. Haal de steaks van het vuur bij een kerntemperatuur van 52 graden en laat ze even rusten.
  13. Snijd de steak in dunne plakjes en giet de saus eroverheen.
  14. Serveer met verse knapperige frietjes en geniet!

Producten bij dit recept

Entrecote
30 dagen dry aged entrecote – 300 dagen graan gevoerd – Black Angus – steak 300 gram

Op voorraad

 23,-
Kolenboertje Food Master vleesthermometer – 2 probes

Op voorraad

 57,-
Petromax - Gietijzeren Sauspan 0
Petromax – Gietijzeren Sauspan 0,5L

Op voorraad

 19,99
Petromax - Barbecuetang Klein
Petromax – Barbecuetang Klein 41cm

Op voorraad

 19,99
Kolenboertjes pepermix en zeezout van La Baleine
Kolenboertje Pepermix (500 gram) en Zout (800 gram) set

Op voorraad

 16,-
Black Ranch Quebracho
Black Ranch Quebracho houtskool 15 kg

Op voorraad

 32,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE