Wat is Char Siu?
Char Siu is een klassiek gerecht uit de Kantonese keuken. Het staat bekend om zijn roodgelakte buitenkant, de kenmerkende zoet-hartige smaak en sappige textuur. In traditionele Chinese BBQ-restaurants hangt het vlees vaak aan haken in de vitrine. Op de kamado krijgt Char Siu een extra dimensie door de subtiele rooksmaak en mooie karamellisatie dankzij indirecte hitte.

Char Siu van de kamado BBQ
Laat je niet afschrikken door de bereidingstijd, want het marineren neemt veruit de meeste tijd in beslag, en dan kun je gewoon iets anders doen natuurlijk! We maken deze Char Siu van procureur, ofwel varkensnek. Een mooi, stevig stuk vlees met een mooie vet/vlees verhouding. Perfect voor langzame garing. Je kent ‘m waarschijnlijk wel van de pulled pork!
Char Siu spring rolls
Om het feestje helemaal compleet te maken, gaan we onze zelfgemaakte Char Siu verwerken in verse springrolls. Eigenlijk een soort loempia, maar dan zonder het bakken in vet. We maken daar een frisse zoetzuur van komkommer en wortel bij. Zo heb je een geweldige combinatie van umami, zoet, zuur en zout. Wil je daar graag nog een pittig element bij, dan kun je bijvoorbeeld een rode peper in je zoetzuur verwerken.