Pulled Pork van de BBQ, makkelijk en snel binnen 8 uur op tafel!

Pulled Pork, een écht klassieker! Dit heb je ongetwijfeld al wel eens gehad. Het is tegenwoordig zo populair dat je het kant en klaar in de supermarkt kunt kopen. Maar er gaat natuurlijk niks boven home-made! Nu zit er één ‘maar’ aan het bereiden van Pulled Pork: Het duurt behoorlijk lang. Vooral wanneer je bijvoorbeeld zelf een rub en BBQ-saus maakt, ben je bij een stuk procureur van 2.5kg al snel 12 tot 16 uur bezig. In dit recept houden we het lekker basic zodat het voor zowel de beginnende BBQ’er als de doorgewinterde grillmaster goed te volgen is. Met dit recept heb je binnen 8 uur een heerlijke Pulled Pork op tafel!

Ingrediënten

  • 2 KG Procureur (varkensnek)
  • 1 x The Rub Club Beehave (of je favoriete rub)
  • 0.5 L BBQ saus
  • Olie

Dit heb je nodig

  • Rookchunks appel of kers
  • Kernthermometer
  • Aluminiumfolie
  • Uitbeenmes
  • Sauspannetje
  • Meat Claws (Optioneel)
  • Ovenschaal

De bereiding

  1. Begin met het wegsnijden van het overtollige vet, indien dit nodig is.
  2. Wrijf de procureur in met olie en bestrooi hem aan alle kanten met een goede laag van je rub.
  3. Steek de BBQ aan en breng naar een temperatuur van 115-120 graden, volledig indirect met twee rookchunks.
  4. Leg de procureur op de BBQ en laat deze gedurende 5 uur roken en garen. Check regelmatig of de temperatuur van de BBQ niet doorschiet.
  5. Na 5 uur pak je de procureur in met 2 á 3 lagen aluminiumfolie. Maak de folie aan de bovenkant goed en strak dicht zodat er geen vocht kan ontsnappen.
  6. Als je een bedraadde thermometer hebt is dit het punt waarop je de probe in het vlees steekt.
  7. Laat de procureur nu in ongeveer 2 uur (afhankelijk van de grootte van je procureur) op de BBQ doorgaren tot 90 graden in de kern.
  8. Prik dan met een satéprikker of je thermometer in het vlees. Wanneer deze er zonder weerstand in gaat is het vlees klaar. Voel je nog weerstand? Laat dan het vlees nog even liggen en herhaal dit om de 10 á 15 minuten. In sommige gevallen is het vlees pas bij 96 graden klaar.
  9. Haal de procureur van de BBQ en leg deze in de ovenschaal, vouw de aluminiumfolie open zodat het vlees 15 minuten kan uitstomen. Als je dit niet doet zal het vlees te ver doorgaren.
  10. Vouw na 15 minuten de folie weer strak dicht en laat het vlees minimaal 45 minuten rusten. Je kunt er eventueel een handdoek overheen doen om het goed warm te houden.
  11. Verwarm ondertussen de BBQ-saus in een steelpannetje op de BBQ.
  12. Haal na de rustperiode het vlees uit de folie en doe dit samen het het vocht in de overnschaal.
  13. Trek het vlees met twee vorken (of meat claws) uit elkaar.
  14. Giet de verwarmde BBQ-saus erbij en meng alles goed door elkaar.
  15. En dan ben je er eindelijk! Je pulled pork is klaar. Heerlijk op een witte bol met een paar plakjes augurk, of bijvoorbeeld op nacho's of taco's.

Producten bij dit recept

Petromax - Gietijzeren Sauspan 0
Petromax – Gietijzeren Sauspan 0,5L

Op voorraad

 19,99 incl. btw
Beehave Rub van The Rub Club
The Rub Club Beehave 04 – 160 gram

Op nabestelling

 9,95 incl. btw
Uitbeenmes van het zwitserse merk Victorinox
Victorinox Fibrox Uitbeenmes 15 cm

Op voorraad

 17,95 incl. btw
Rookchunks Appel als smaakmakers
Rookchunks Appel Smokin’ Flavours 1,5 kg

Op voorraad

 15,- incl. btw
Rookchunks Kers als smaakmakers
Rookchunks Kers Smokin’ Flavours 1,5 kg

Op voorraad

 14,- incl. btw
Vleesklauwen om vlees makkelijk te scheiden
Meat Claws Big Green Egg

Op voorraad

 33,- incl. btw
Black Ranch Marabu houtskool 15 Kg
Black Ranch Marabu houtskool – zak 15 kg

Op voorraad

 31,- incl. btw

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE

BBQ Meesterschap blijven ervaren?