Pulled chicken uit de Gozney Tread
Ben jij gek op kip en de Mexicaanse keuken? Dan is dit er een die je echt moet proberen! We lieten je eerder al zien hoe wij normaal gesproken onze pulled chicken maken, maar met deze bereiding krijgt het gerecht nog zo veel meer diepgang. We bereiden het gerecht dit keer namelijk op de splinternieuwe Gozney Tread, een multifunctionele pizzaoven waarmee je de meest waanzinnige gerechten kunt bereiden. Het is echt veel meer dan een pizzaoven alleen, en dat bewijzen we met dit gerecht!
Heb je geen Gozney? Geen probleem! Natuurlijk is dit gerecht ook prima te bereiden op je kamado barbecue. Dus, wat gaan we maken? Misschien wel de lekkerste taco’s die je ooit in je Gozney of kamado hebt gemaakt! We maken pulled chicken van hele kippenpoten die we eerst langzaam garen met een zelfgemaakte rub en vervolgens een krokante korst geven dankzij de extreme hitte van de Gozney Tread. Daarbij maken we dan ook nog eens een Mole saus, avocadocrème en een heerlijke ‘burnt salsa’.

Mole saus, een Mexicaans culinair geheim!
Misschien heb je er al wel eens van gehoord, misschien is het helemaal nieuw voor je. Mole saus is één van de best bewaarde geheimen uit de Mexicaanse keuken. Het is een intense, donkere saus met een ontzettend diepe smaak. De saus wordt traditioneel bij bijna alle speciale gelegenheden geserveerd. En het mooie is dat bijna iedere familie een eigen recept heeft, waardoor er tal van variaties zijn ontstaan.
De basis van een goede Mole bestaat voornamelijk uit gedroogde inheemse pepers. En die zijn in Nederland behoorlijk lastig te vinden. Als je een Mexicaanse speciaalzaak om de hoek hebt, heb je geluk. Daarnaast kun je het online proberen. Daarom hebben wij een aangepaste variant gemaakt, die de in de kern nog steeds dichtbij een authentieke Mole ligt. Het gemakt van deze variant is dat je het met alledaagse ingrediënten kunt maken die in elke supermakt liggen. En geloof ons, deze saus tilt je pulled chicken naar een ongekend niveau!

Burnt Salsa van tomaat, ui en pepers
We maken het feestje compleet met een zelfgemaakte ‘burnt salsa’. Een overheerlijke gebrande salsa op basis van tomaat, ui en rode pepers die we zwartblakeren onder de intense hitte van de Gozney Tread. Deze salsa is de perfecte tegenhanger van die intense en diepe smaken van de mole saus.
Daarbij maken we ook nog eens een crème van avocado’s en limoen om wat zure tonen aan het gerecht mee te geven. Kortom, dit gerecht heeft alles; zoet, zout, pittig, zuur en umami!
