Pork brisket: De perfecte introductie voor low & slow bereidingen op de BBQ
De brisket is zo’n stuk vlees die iedere fanatieke BBQ’er op het to-do lijstje heeft staan. Een gigantisch groot stuk rundvlees, vaak al gauw zo’n 6 tot 8 kilogram, langzaam gerookt en gegaard op de BBQ. Met zo’n groot stuk vlees ben je minimaal 10 tot 15 uur bezig, en dan moet je nog maar hopen dat het goed lukt, want de bereiding van een brisket luistert erg nauw. Een paar graden teveel op het eind van de bereiding kunnen al zorgen voor een droog eindresultaat. Om nog maar niet te beginnen over de prijs van een hele brisket.
Voor velen is dit toch een intimiderende gedachten. En dat snappen wij wel. Daarom hebben wij een recept bedacht waarmee je een vergelijkbaar resultaat kunt behalen voor een fractie van de prijs! (en tijd!). Toch is een hele brisket bereiden écht een gave uitdaging. Check hier ons recept voor een hele brisket op de BBQ.
Brisket, maar dan van varkensvlees
We werken voor dit gerecht niet met brisket, maar procureur! Dan hoor ik je denken; maar dat is toch een heel ander stuk vlees? Dat klopt, maar de bereidingswijze komt overeen met die van een brisket. Dat maakt deze Pork Brisket een ideeal recept om je low & slow skills te versterken. En geloof ons, het resultaat doet écht denken aan een goed bereidde brisket; een mooie korst, een diepe rokerige smaak, en botermals en sappig vlees.

Een tropische twist
Om het nog wat spannender te maken, geven we een tropische twist aan dit gerecht. Met een heerlijke zoete en pittige glaze op basis van ananassap en Adobosaus; een Mexicaanse saus op basis van chipotlepepers die de glaze een diepe, pittige smaak geven. Daarbij grillen we ook nog eens verse ananasschijven die we karameliseren met een laagje kaneelsuiker en een vleugje cayennepeper voor een spicy kick!
Ben je niet zo van die tropische smaken? Dan kun je de bijgerechten en de glaze natuurlijk prima weglaten om je volledig te focussen op de low & slow bereiding van de pork brisket!