Bavette Pinwheels met prosciutto, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaten.

2 min leestijd

Bavette pinwheels, een BBQ-recept met eindeloze mogelijkheden!

Bavette pinwheels van de kamado BBQ zijn een waar feest voor iedere BBQ-liefhebber. Dit populaire gerecht, bereid met mals bavettevlees, staat bekend om zijn veelzijdigheid en is perfect voor wie graag experimenteert met smaken en vullingen. Bavette pinwheels zijn bijzonder geschikt voor de kamado BBQ, die door zijn warmtebeheersing zorgt voor gelijkmatige garing en een heerlijke rooksmaak. De pinwheels zijn ideaal om te vullen met verschillende soorten kazen, zoals mozzarella of blauwaderkaas, verse kruiden zoals rozemarijn of tijm, en kleurrijke groenten zoals paprika of spinazie.

Barbecue met een Italiaanse twist

In dit recept kiezen we voor een Italiaanse twist om de klassieke pinwheel een nieuwe draai te geven. Door ingrediënten te gebruiken als prosciutto, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitjes en zongedroogde tomaten, creëer je een smaakexplosie die doet denken aan de Italiaanse keuken. De zoutige smaak van prosciutto, de pittige tonen van Parmezaanse kaas en de rijke, zoete smaak van zongedroogde tomaten maken dit gerecht onweerstaanbaar.

Reverse-sear methode, of volledig indirect

Door de pinwheels langzaam te laten garen, komen alle smaken perfect samen en blijft het vlees heerlijk mals. Voor dit indirecte proces stel je de kamado in op een temperatuur van ongeveer 150-160 graden, zodat de bavette rustig de gewenste gaarheid bereikt.

Wil je toch een extra knapperige buitenkant en diepe grillsmaak toevoegen? Dan kun je de reverse-sear methode toepassen. Dit houdt in dat je de bavette pinwheels eerst indirect op de kamado laat garen, en ze daarna kort op hoge temperatuur direct boven de kolen grilt voor een krokante buitenkant. Zo krijg je het beste van beide werelden: een mals, sappig binnenwerk en een heerlijk gegrilde buitenkant. Serveer deze Italiaanse bavette pinwheels met een frisse rucolasalade en balsamicodressing voor een compleet, indrukwekkend BBQ-gerecht!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 1.2 kg Bavette
  • 150 gr. Verse spinazie
  • 100 gr. Parmezaanse kaas
  • 150 gr. Prosciutto
  • 3 Tenen knoflook
  • 50 gr. Pijnboompitten
  • 100 gr. Zongedroogde tomaten
  • 15 gr. Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Chilivlokken

Dit heb je nodig

  • Skillet
  • Slagerstouw
  • Forged spiezen
  • Rode wijnvaten rookchunks

De bereiding

  1. Steek de BBQ aan, volledig direct op 160 graden.
  2. Snijd eventueel overtollig en opliggend vet van het vlees. Je hoeft dit niet weg te gooien; wanneer je dit langzaam laat smelten is het heerlijk om hierin bijvoorbeeld je aardappels of groenten te bakken.
  3. Snijd de bavette aan Ă©Ă©n kant in, zodat je hem als een boek kunt openvouwen. Ookwel vlinderen genoemd.
  4. Wrijf de binnenkant in met olijfolie en bestrooi met peper, zout en chilivlokken.
  5. Zet een skillet met wat olie op het vuur en fruit 3 fijngesneden teentjes knoflook tot de aroma's vrijkomen.
  6. Voeg dan de spinazie toe en roer het goed door.
  7. Zodra de spinazie wat ingeslonken is, voeg je de pijnboompitten toe en bak je die nog even mee. Haal dan de pan van het vuur.
  8. Beleg de bavette met de plakken prosciutto.
  9. Leg daar bovenop de spinazie, gevolgd door de Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes en tot slot wat blaadjes basilicum.
  10. Rol de bavette nu, met de draad van het vlees mee, strak op, en bind op met slagerstouw.
  11. Steek de spies er doorheen en snijd dan plakken van de bavette van 4 Ă¡ 5 centimeter. Herhaal dit tot je je spies vol hebt en de bavette rollade helemaal hebt opgesneden.
  12. Voeg een rookchunk toe aan de gloeiende houtskool en maak de BBQ volledig indirect op 150 Ă¡ 160 graden.
  13. Gaar de bavette pinwheels tot een kerntemperatuur van 52 graden.
  14. Tip: Wil je ze liever 'reverse sear' bereiden, maak de BBQ dan volledig direct zodra de kerntemperatuur 48 graden is en grill ze nog even af boven het vuur tot de kern 52 graden heeft bereikt.
  15. Haal de bavette pinwheels van de barbecue en laat ze 5 minuutjes rusten, zodat de sappen zich weer goed over het vlees kunnen verdelen.
  16. Snijd de bavette pinwheels dan haaks op de draad in dunne plakjes en eet smakelijk! Ook heerlijk als topping op een goede pasta. ;)

Producten bij dit recept

Bavette 200 dagen graan gevoerd

Op voorraad

 37,51 51,51
Bavette Dubbeldoel gras gevoerd

Op voorraad

 27,95 39,14
Petromax - Gietijzeren Skillet - Ă˜30cm - twee handvatten
Petromax Skillet Gietijzer – Ă˜30cm – twee handvatten

Op voorraad

 44,99
Funky Ouma - Olive Oil - Tin 500ml
Funky Ouma – Olive Oil – Tin 500ml

Op voorraad

 15,95
V-vormige spies van 60cm
Forged Churrasco Spies V-vorm 60cm

Op voorraad

 34,95
Kolenboertjes pepermix en zeezout van La Baleine
Kolenboertje Pepermix (500 gram) en Zout (800 gram) set

Op voorraad

 16,-
Rookchunks van Rode wijnvaten als smaakmakers
Rookchunks Rode Wijn Smokin’ Flavours 1 kg

Op voorraad

 14,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE