Recept

Gerookte eendenborst filets

Onvoorstelbaar lekker en mals worden de eendenborst filets als ze gerookt worden op deze wijze. Het rookhout van oude Whisky vaten geeft een fantastische smaak aan de filets. Heerlijk als hapje of in plakjes gesneden op een salade.

Bereiding

  • Zout, uien, kruiden, laurier en peperkorrels aan het water toevoegen in een pan.
  • Aan de kook brengen en even laten doorkoken, dan afkoelen (eventueel ijsblokjes toevoegen).
  • Eendenborst filets kruislings insnijden op de huid en ca een uur in het afgekoelde pekelwater leggen.
  • Afspoelen en droogdeppen en nog een kwartier aan de lucht laten drogen.
  • Smoker klaarmaken en vochtpan vullen met heet water.
  • Roken tot een kerntemperatuur van minimaal 50 graden (ca. 45 minuten tot 60 minuten).

BBQ Instelling

Terug naar overzicht