Entrecote steak op 3 manieren

1 min leestijd

Entrecote steak op drie manieren! Er zijn 101 manieren om een steak te bereiden, maar welke methode geeft nou Ă©cht het beste resultaat? Wij hebben het getest! Drie entrecote steaks op drie verschillende manieren: Reverse-sear, gerookt en gegrild! Welke kies jij?
Deze heerlijke Entrecote steaks zijn binnenkort bij ons verkrijgbaar! Kan je niet wachten? Deze test werkt ook zeer goed met onze 200 dagen graangevoerde ribeyes en onze ribeye steaks van Twents Limousin!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • Entrecote steaks (Binnenkort in ons assortiment!)
  • Voor de gerookte steak;
  • The Rub Club Meesterschap
  • Voor de gemarineerde steak;
  • 1 el olie
  • 4 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1/2 el limoensap
  • 1/2 el chilivlokken
  • 1 bolletje / 2 tenen knoflook, fijn geraspt
  • Voor de direct gegrilde steak;
  • Kolenboertje pepermix
  • Onbewerkt zeezout

Dit heb je nodig

  • Hickory chunks

De bereiding

  1. Maak twee BBQ opstellingen; Één met een directe- en indirecte zone op 180-200 graden en één volledig indirect met een blokje hickory hout op 120 graden.
  2. Meng voor de reverse sear steak alle ingrediënten voor de marinade in een kom en laat de steak hierin minimaal een uur marineren. Leg de steak vervolgens in de indirecte zone van de BBQ met een temperatuur van 180 - 200 graden.
  3. Bestrooi de tweede steak aan beide kanten met een mooie laag Meesterschap rub (of een rub naar keuze) en rook deze op de indrecte BBQ tot een kerntemperatuur van 51 graden.
  4. Wanneer de gerookte- en de reverese seared steaks rond de 30 graden in de kern zijn, kan je beginnen met het grillen van de laatste steak boven direct vuur. Zo zorg je dat alle steaks op hetzelfde moment van de BBQ kunnen.
  5. Grill ook de reverse sear steak af boven direct vuur tot ook deze een kerntemperatuur van 51 graden hebben bereikt.
  6. Laat de steaks 5 minuten rusten en snijd ze in de breedte in dunne plakjes, zodat elk plakje een vetrandje heeft.
  7. Proef de verschillen en ervaar wat de verschillende bereidingswijzen met een stukje vlees kunnen doen! Welke vond jij het beste?

Producten bij dit recept

Rubclub-Meesterschap
The Rub Club Meesterschap – 150 gram

Op voorraad

 9,95
van 15 kg.
Black Ranch Quebracho Paraguay houtskool 15 kg

Op voorraad

 29,-
Rookchunks Hickory als smaakmakers
Rookchunks Hickory Smokin’ Flavours 1,5 kg

Op voorraad

 14,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE