0
Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is nog leeg

Crispy chicken caesar sandwich van de BBQ

2 min leestijd

Crispy chicken zoals je ‘m nog nooit hebt gehad!

Wat gebeurt er als je crispy chicken, caesar salade, knapperige bacon en een heerlijke honing-mosterdsaus combineert op een croissant? Pure magie is het antwoord!

Zoals altijd zijn ook nu goede ingrediënten het halve werk. Het is in dit geval vooral belangrijk dat je kipfilet van goede kwaliteit gebruikt. Wij gebruiken onze kipfilets van Wellfoort Farms, deze is 100% vrij van antibiotica en salmonella. Doordat de kip écht goede voeding en een gezond leven heeft gehad, bevat het veel meer smaak dan de gemiddelde kip. Beter voor de kip en dus ook beter voor jou!

Je kunt natuurlijk ook voor kippendij gaan als je liever een stukje kip met meer vet gebruikt. Voor deze bereiding heeft de filet echter onze voorkeur omdat sneller gaar is en je daardoor nog sneller kunt genieten van het eindresultaat!

crispy chicken

Crispy chicken sandwich 2.0

Bij crispy chicken denk je wellicht niet direct aan BBQ, maar niets is minder waar. We maakten eerder bijvoorbeeld als eens een heerlijke Koreaanse chicken sandwich. Het mooie van krokant gebakken kip is dat bijna iedereen er wel gek op is, en je oneindig veel variaties kunt maken met verschillende smaakcombinaties. En dit is er eentje die bij ons vaker gemaakt zal worden tijdens de vrijdagmiddag borrel!

crispy chicken

Croissant in plaats van een broodje.

Ook bij dit idee zul je je misschien even achter de oren krabben, maar geloof ons, dit is écht heel erg lekker. De boterzachte, zoete en luchtige structuur van een goede croissant in combinatie met hartige, knapperig gebakken kip is echt een match made in heaven. Gewoon proberen en oordeel zelf!

Bekijk de receptvideo:

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 5 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • Voor de kip
  • 2 kipfilets, mooie grote van goede kwaliteit
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl cayenne
  • Voor de krokante korst
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Panko of paneermeel
  • Honing-mosterd mayonaise
  • 3 el goede mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • Citroensap naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • Voor de sandwich
  • 4 roomboter croissants
  • Romainesla
  • 4 plakken cheddar
  • Parmezaanse kaas
  • Bacon

Dit heb je nodig

  • BBQ met volledig directe opstelling
  • Gietijzeren skillet
  • 3 kommen voor het paneren
  • Kernthermometer
  • BBQ tang
  • Rasp

De bereiding

  1. Snijd de kipfilets horizontaal doormidden zodat je 4 dunnere filets krijgt. Bestrooi ze aan beide kanten met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, tijm, cayennepeper, zout en peper. Laat even intrekken terwijl je de rest voorbereidt.
  2. Zet drie schaaltjes klaar: één met bloem, één met losgeklopt ei, en één met panko. Haal de kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Druk de panko goed aan zodat deze stevig blijft zitten.
  3. Stel de kamado in voor directe hitte op een temperatuur van ongeveer 200-220°C.
  4. Maak ondertussen vast de saus door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Zet de skillet op het vuur en laat deze warm worden.
  6. Bak het spek in het eigen vet goudbruin en krokant en leg het opzij voor later. Bewaar het vet in de pan.
  7. Voeg wat extra olie toe aan de skillet en laat dit opwarmen.
  8. Bak de kipfilets in de skillet om en om goudbruin tot een kerntemperatuur van 72 graden.
  9. Snijd de croissants doormidden en beleg de onderste helft met een plak cheddar.
  10. Grill de croissants kort boven het vuur tot ze bruin kleuren en de kaas smelt. Houd ze goed in de gaten want dit gaat snel!
  11. Tijd om de sandwich op te bouwen! Bestrijk de bodem met saus en leg de sla er bovenop, gevolgd door de knapperige kip. Doe er nog wat saus bovenop en rasp er Parmezaanse kaas overheen. Maak af met de knapperige bacon.

Producten bij dit recept

Zak Holy Smoke houtskool eik en esdoorn mix, BBQ kwaliteit
Holy Smoke houtskool 8kg eik en esdoorn

Op voorraad

 24,95
Kipfilet
Kipfilet z/haas – per kilo

Op voorraad

 17,95
Kolenboertje Food Master vleesthermometer – 2 probes

Op voorraad

 57,-
Petromax - Barbecuetang Klein
Petromax – Barbecuetang Klein 41cm

Op nabestelling

 19,99
Petromax - Gietijzeren Skillet - Ă˜35cm - twee handvatten
Petromax FP35 Skillet – Gietijzer – Ă˜35cm – twee handvatten

Op voorraad

 54,99

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE