Chicaco-style Deep Dish Pizza, pizza in een skillet!

1 min leestijd

Vandaag op de BBQ: Onze versie van de iconische Chicago Deep Dish Pizza! Dit legendarische gerecht werd voor het eerst gecreëerd in 1943 in Chicago, Illinois, en heeft sindsdien de harten (en magen) van pizza-liefhebbers wereldwijd veroverd.

In tegenstelling tot de traditionele platte pizza, heeft de deep dish pizza meer weg van een hartige taart, doordat je hem in een Skillet maakt. Met een dikke, knapperige korst en een royale vulling van de meest verrukkelijke ingrediënten, is elke hap een explosie van smaak. Wat deze versie extra bijzonder maakt, is dat we hem op de BBQ bereiden, wat zorgt voor een unieke rokerige smaak die je niet snel zult vergeten.

Of je nu een doorgewinterde pizzabakker bent of een nieuwsgierige beginner, dit recept neemt je stap voor stap mee naar de perfecte deep dish pizza, rechtstreeks van de BBQ. Dus pak je skillet en bereid je voor op een smaakbeleving die je terugbrengt naar de straten van Chicago!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 500 gr bloem
  • 1 zakje (7 gr) droge gist
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 300 ml warm water
  • 2 el olijfolie
  • Voor de saus:
  • 800 ml tomaten polpa
  • 2 bolletjes / 4 teentjes knoflook
  • 1 witte ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor de toppings:
  • 150 gr salami
  • 300 gr mozzarella
  • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Olie voor het invetten van de skillet

Dit heb je nodig

  • Skillet
  • Sauspan
  • Mengkom
  • Handschoenen

De bereiding

  1. Begin met het maken van het deeg.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en meng het goed door. Bestrooi dan je werkbank met bloem en kneed het deeg voor 10 minuten.
  3. Als het deeg te plakkerig blijft kun je er wat bloem bij doen. Draai het deeg in een bol.
  4. Doe wat olie in een kom en doe de deegbol erin. Dek af met een theedoek en laat het voor minimaal een uur rijzen, of tot het deeg is verdubbeld in volume.
  5. Steek je BBQ aan en breng deze naar een temperatuur van 200 graden met één directe- en één indirecte zone.
  6. Snijd voor de saus de knoflook en ui fijn.
  7. Zet de sauspan op het directe vuur en voeg een scheutje olie toe.
  8. Fruit de knoflook en ui aan tot dat de ui glazig is.
  9. Voeg dan de tomaten polpa en de rest van de ingrediënten toe en roer de saus goed door.
  10. Laat de saus voor ongeveer de helft indikken, indien het te hard gaat zet je de sauspan in de indirecte zone.
  11. Wanneer het deeg is gereed haal je het uit de kom en leg je het op een met bloem bestoven werkbank.
  12. Rol het deeg uit met een roller of met je handen, het deeg moet niet te dun zijn, maar moet groot genoeg zijn om de hele skillet te vullen.
  13. Vet de skillet in met olie en leg het deeg er in. Zorg dat het deeg ook goed tegen de zijkanten van de skillet zit en dat er geen lucht tussen het deeg en de skillet zit.
  14. Strooi dan de eerste laag mozzarella over het deeg, ongeveer de helft.
  15. Giet de saus erover en verspreid dit zodat de saus goed verdeeld is over de hele skillet.
  16. Strooi dan de rest van de mozzarella erover en top het af met plakjes salami.
  17. Rasp als laatste de Parmezaanse kaas erover.
  18. Maak de BBQ nu volledig indirect op 200 graden en zet de skillet in het midden van de BBQ.
  19. Laat de Deep Dish pizza gedurende 30 á 45 minuten garen, afhankelijk van het formaat.
  20. Check regelmatig of het niet te hard gaat zodat de bodem niet verbrandt.
  21. Wanneer hij klaar is haal je de skillet van de BBQ en laat je de pizza voor minimaal 10 minuten rusten. Dit is belangrijk, wanneer je dit niet doet zal de pizza in elkaar zakken.
  22. Verdeel de Deep Dish pizza in gelijkmatige stukken en eet smakelijk!

Producten bij dit recept

Petromax - Gietijzeren Steelpan KR1 met deksel 1L
Petromax – Gietijzeren Steelpan KR1 met deksel 1L

Op voorraad

 49,99
Petromax - Gietijzeren Skillet - Ø30cm - twee handvatten
Petromax Skillet Gietijzer – Ø30cm – twee handvatten

Op voorraad

 44,99
Petromax - Gietijzeren Skillet - Ø35cm - twee handvatten
Petromax FP35 Skillet – Gietijzer – Ø35cm – twee handvatten

Op voorraad

 54,99
Lederen BBQ handschoen van Grill Pro.
Lederen Ovenhandschoenen Grill Pro

Op nabestelling

 26,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE