Wat is een Bacon Explosion?
De Bacon Explosion is een absolute klassieker onder de BBQ-gerechten. Deze Amerikaanse uitvinding ontstond in 2008 toen twee pitmasters uit Kansas City een ultieme ode wilden brengen aan alles wat met bacon en BBQ te maken heeft. Het resultaat? Een indrukwekkende rol van gevlochten bacon, gevuld met gekruide gehakt en nog meer bacon – afgetopt met een royale laag barbecuesaus. Sindsdien is de Bacon Explosion wereldwijd een hit op de barbecue geworden. Je kunt de Bacon Explosion ook prima een dagje bewaren om hem koud te eten, bijvoorbeeld op een goed belegd broodje.
Low & Slow bereiding op de kamado BBQ
Wat dit gerecht zo bijzonder maakt, is niet alleen de hoeveelheid bacon, maar vooral de manier van bereiden. Door het geheel low & slow te garen op de BBQ krijgt de bacon explosion een heerlijk sappige binnenkant met een krokante buitenkant. Wij gaan nog een stapje verder en bereiden ‘m met kersenhout: dit geeft een subtiele, zoete rooksmaak die perfect samengaat met het zoute, rokerige karakter van de bacon en de hartige vulling van gehakt. Een echte smaakbom dus! We maakten eerder al een Fatty van picanha, redelijk vergelijkbaar maar toch een wereld van verschil als het op de smaak aankomt!

De perfecte party snack!
De Bacon Explosion ziet er niet alleen spectaculair uit – met zijn kenmerkende baconvlecht – hij is ook nog eens perfect om in plakken te snijden en te serveren als hoofdgerecht, tijdens een feestje of op een BBQ-event. Het is zo’n gerecht waarmee je altijd indruk maakt, zeker als je ‘m mooi strak weet te rollen en ‘m afmaakt met een glanzende glaze van barbecuesaus.
Ben jij klaar om deze knaller van de BBQ te maken? Trek je handschoenen aan, steek je kolen aan en maak je klaar voor een heerlijke baconervaring die je gasten niet snel zullen vergeten!