Pulled pork Gyoza van de Kamado

Gyoza is de Japanse variant van een dumpling, vaak gevuld met vlees, verschillende groenten en specerijen. Terwijl Chinese dumplings meestal gestoomd worden, bakken we Japanse gyoza’s eerst in een pan en stomen ze vervolgens. Hierdoor krijgen ze een knapperig korstje en blijven ze van binnen mals en zacht.. Bij ons krijgt deze lekkernij een bijzondere twist door ze te vullen met pulled pork!

Ingrediënten

  • Voor de pulled pork;
  • 1.5 kg procureur (In steaks of in z'n geheel)
  • 5-Spice kruiden (Te vinden in de grotere supermarkt of Aziatische toko)
  • Plantaardige olie
  • Gember, stuk van ong. 3 cm
  • 2 tenen knoflook
  • 2 witte uien
  • 2 el sambal
  • 3 el lichte bruine suiker
  • 50 ml ketjap
  • 400 ml water
  • Voor de gyoza vulling;
  • Gyoza of dumpling vellen (Te vinden in het vriesvak van de grotere supermarkt of bij de Aziatische toko)
  • Chinese kool, 3 bladeren
  • Gember, stuk van ong. 3 cm
  • Lente ui, half bosje
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram shiitake
  • 2 el Hoisin saus
  • 1/2 el gember siroop

Dit heb je nodig

  • Dutch oven
  • Bakje met water

De bereiding

  1. Steek de BBQ aan, volledig direct en breng naar een temperatuur van 150 - 170 graden.
  2. Bestrooi het vlees aan beide kanten met de 5 spice kruiden en grill ze boven direct vuur tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
  3. Snijd ondertussen de knoflook en gember fijn en snijd de uien in halve ringen.
  4. Wanneer het vlees een mooie kleur heeft haal je het van de BBQ.
  5. Maak de BBQ nu half indirect en zet een Dutch oven boven direct vuur.
  6. Doe wat olie in de pan en voeg de sambal toe.
  7. Voeg dan de knoflook, gember en ui toe en bak even aan tot de uien glazig worden.
  8. Doe het vlees in de pan samen met de suiker, ketjap en het water.
  9. Meng alles door elkaar zodat het vlees bedekt is, doe het deksel op de pan en zet de Dutch oven in de indirecte zone.
  10. Laat het vlees nu 3 uur stoven, het laatste uur haal je het deksel van de pan zodat het kan indikken. ondertussen maken we vast de rest van de vulling.
  11. Snijd de Chinese kool, lente ui, knoflook, gember en de shiitake fijn en doe het in een ruime kom.
  12. Zodra het vlees botermals is en uit elkaar valt, haal je de Dutch oven van het vuur.
  13. Haal het vlees uit de pan en trek het uit elkaar, doe het dan in de kom bij de groenten.
  14. Voeg dan de Hoisin saus en gember siroop toe en meng alles goed door elkaar.
  15. Neem dan een gyoza vel en maak hem licht vochtig met wat water.
  16. Doe wat van de vulling in het midden van het vel, en vouw hem aan de bovenkant dicht. Knijp voorzichtig de randen dicht met je vingers.
  17. Zet dan een schone Dutch oven boven het directe vuur en voeg 1 á 2 el olie toe, laat dit even warm worden.
  18. Doe dan een aantal Gyoza's (4 tot 6 tegelijk) in de pan en bak ze aan één kant krokant en goudbruin.
  19. Doe dan een aantal lepels water in de pan en doe direct het deksel erop. PAS OP! Doordat je vocht toevoegt aan de hete olie kan het gaan sputteren, kijk dus goed uit dat je jezelf niet verbrand!
  20. Laat ze voor ongeveer 4 minuutjes stomen en haal ze dan uit de pan.
  21. Maak eventueel af met wat sesamzaadjes en een dipje van sojasaus, en dan genieten maar!

Producten bij dit recept

Petromax - Barbecuetang Klein
Petromax – Barbecuetang Klein 41cm

Op voorraad

 19,99 incl. btw
Petromax - Dutch Oven 4L - zonder pootjes
Petromax – Dutch Oven 3,5L/ft 4.5 – zonder pootjes

Op voorraad

 79,99 incl. btw
Petromax - Dutch Oven 7.6L - zonder pootjes
Petromax – Dutch Oven 5,5L/ft 6 – zonder pootjes

Op voorraad

 89,99 incl. btw
Marabu houtskool 15 Kg
Black Ranch Marabu houtskool – zak 15 kg

Op voorraad

 31,- incl. btw

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE

BBQ Meesterschap blijven ervaren?