Gevulde kipfilets met Nduja, Parmezaanse kaas en pesto van de BBQ

1 min leestijd

Kipfilet staat niet direct bekend als het meest spannende stukje vlees, maar daar willen wij vandaag verandering in brengen! We geven er een heerlijke Italiaanse twist aan met een bijzonder ingrediĂ«nt die je misschien niet direct zult herkennen, namelijk ‘Nduja; een pittige Italiaanse smeerbare worst.

Kipfilet met een home-made pesto

Om de kipfilets nog een extra flavour-boost te geven, maken we er onze eigen home-made pesto. Het is enorm simpel om zelf een lekkere pesto te maken, en als je dat eenmaal hebt gedaan, zal je niet snel meer voor de supermarkt pesto gaan!

kipfilet

Wat is Nduja?

‘Nduja is een pittige, smeerbare worst uit CalabriĂ«, Zuid-ItaliĂ«. Het wordt gemaakt van varkensvlees (vaak van vettere delen zoals de kop en buik), zout en een flinke hoeveelheid pikante Calabrische chilipepers. Dit geeft ‘nduja zijn kenmerkende pittige smaak en zachte, bijna smeerbare textuur.

Het wordt vaak gebruikt als broodbeleg, door pasta’s geroerd, op pizza gesmeerd of als smaakmaker in sauzen en stoofschotels. Door de hitte smelt ‘nduja en verspreidt het zijn intense, rokerige en pittige aroma door het gerecht. De perfecte toevoeging aan de kipfilets!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 6 Kipfilets
  • Parmezaanse kaas
  • 'Nduja (Verkrijgbaar bij de grotere supermarkt en speciaalzaken)
  • Ontbijtspek (4 Ă¡ 5 plakken per filet)
  • Voor de pesto
  • 50 gr. verse basilicum
  • 50 gr. Parmezaanse kaas
  • 30 gr. pijnboompitten, geroosterd.
  • Flinke scheut olijfolie
  • Zeezout naar smaak

Dit heb je nodig

  • Marabu houtskool
  • Kernthermometer
  • Staafmixer of vijzel

De bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de pesto in een mengbeker of vijzel en vermaal alles samen tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout.
  2. Vlinder de kipfilets; snijd ze aan Ă©Ă©n kant in het midden in, maar niet helemaal door.
  3. Bestrijk de filets met een laagje Nduja en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  4. Klap de filets weer dicht en leg per filet 4 Ă¡ 5 plakken spek naast elkaar. Zorg dat de plakjes elkaar net overlappen, zodat je het goed kunt oprollen.
  5. Rol de kipfilet dan in met het spek.
  6. Breng de BBQ naar een temperatuur van 200 graden met een directe- en een indirecte zone.
  7. Leg de filets in de indirecte zone en laat ze garen tot een kerntemperatuur van 68 graden.
  8. Verplaats de kipfilets dan naar de directe zone en grill ze nog even af, zodat het spek goudbruin en krokant wordt.
  9. Haal de kipfilets dan van de BBQ en bestrijk ze met je huisgemaakte pesto.
  10. Snijd in plakjes en eet smakelijk!

Producten bij dit recept

Kipfilet
Kipfilet z/haas – per kilo

Op voorraad

 16,95
Kolenboertje Food Master vleesthermometer – 2 probes

Op voorraad

 57,-
Black Ranch Marabu houtskool 15 Kg
Black Ranch Marabu houtskool – zak 15 kg

Op nabestelling

 31,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE