Kipfilet staat niet direct bekend als het meest spannende stukje vlees, maar daar willen wij vandaag verandering in brengen! We geven er een heerlijke Italiaanse twist aan met een bijzonder ingrediĂ«nt die je misschien niet direct zult herkennen, namelijk ‘Nduja; een pittige Italiaanse smeerbare worst.
Kipfilet met een home-made pesto
Om de kipfilets nog een extra flavour-boost te geven, maken we er onze eigen home-made pesto. Het is enorm simpel om zelf een lekkere pesto te maken, en als je dat eenmaal hebt gedaan, zal je niet snel meer voor de supermarkt pesto gaan!

Wat is Nduja?
‘Nduja is een pittige, smeerbare worst uit CalabriĂ«, Zuid-ItaliĂ«. Het wordt gemaakt van varkensvlees (vaak van vettere delen zoals de kop en buik), zout en een flinke hoeveelheid pikante Calabrische chilipepers. Dit geeft ‘nduja zijn kenmerkende pittige smaak en zachte, bijna smeerbare textuur.
Het wordt vaak gebruikt als broodbeleg, door pasta’s geroerd, op pizza gesmeerd of als smaakmaker in sauzen en stoofschotels. Door de hitte smelt ‘nduja en verspreidt het zijn intense, rokerige en pittige aroma door het gerecht. De perfecte toevoeging aan de kipfilets!