De lekkerste gegrilde kip met botersaus van de BBQ! Butterfly Chicken

1 min leestijd

Butterfly chicken, wat is dat?

Een simpel, maar o zo lekker recept: Butterfly chicken, oftewel gevlinderde kip. Kip vlinderen is iets wat je vaak alleen met een hele kip doet, maar wij probeerden het met deze kippenbouten en het resultaat was geweldig! Door de bouten te vlinderen creëer je meer grilloppervlak, waardoor de kippenbouten enorm knapperig worden en mega sappig blijven. Dan die heerlijke, friszure botersaus erover en het feest is compleet!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 2 kg kippenbouten
  • The Rub Club Beehave
  • The Rub Club Goosebumps
  • Voor de botersaus;
  • Olijfolie
  • 250 gr roomboter
  • 1 el chilivlokken
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el verse koriander
  • 4 tenen geperste knoflook
  • 1 stengel citroengras

Dit heb je nodig

  • Uitbeenmes
  • Gietijzeren sauspan
  • Knoflookpers

De bereiding

  1. Begin met het vlinderen van de kip, snijd de kippenbouten aan beide kanten van het bot in zodat het vlees van het bot komt. Kijk uit dat je niet te ver doorsnijdt, het vlees moet intact blijven.
  2. Bestrooi de kip aan beide kanten met de rub.
  3. Steek je BBQ aan en breng naar een temperatuur van 180 tot 200 graden, volledig direct.
  4. Grill de kip boven het directe vuur tot het vlees aan beide kanten goudbruin en krokant is.
  5. Wij halen de kip van de BBQ bij een kerntemperatuur tussen de 65 en 70 graden. LET OP: Doe dit alleen bij kip van goede kwaliteit. Houd bij kip van bijvoorbeeld de supermarkt een kerntemperatuur van 73-75 graden aan.
  6. Haal de kip van de BBQ en doe het in een grote schaal.
  7. Zet een gietijzeren sauspan op de BBQ en voeg de ingrediënten voor de botersaus toe.
  8. Roer het goed goed door tot de boter helemaal gesmolten is.
  9. Giet de botersaus over de kip heen en meng de kip goed door elkaar zodat alles bedekt wordt met de botersaus.
  10. Genieten maar!

Producten bij dit recept

Kipdij
Kipdijenvlees – bak 900 gram

Op voorraad

 14,35
Kipfilet
Kipfilet z/haas – per kilo

Op voorraad

 16,95
Kip Label Rouge maiskip – per stuk

Op voorraad

 18,34 19,94
Petromax - Gietijzeren Steelpan KR1 met deksel 1L
Petromax – Gietijzeren Steelpan KR1 met deksel 1L

Op voorraad

 49,99
Samura Damascus uitbeenmes 16
Samura Damascus Uitbeenmes 16,5 cm

Op voorraad

 77,-
Black Ranch Marabu houtskool 15 Kg
Black Ranch Marabu houtskool – zak 15 kg

Op voorraad

 31,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE