Hot Honey & Bacon zalm

1 min leestijd

Hot honey & bacon zalm, dat verwacht je misschien niet helemaal van ons. Bij Kolenboertje gaan we eigenlijk altijd voor een pure bereiding. Onze Kolenboertje zalm is dan ook gerust wel een ‘signature dish‘ te noemen; enkel een beetje zeezout en een mooie laag van onze eigen pepermix. Wie al eens een workshop bij ons gevolgd heeft, kent deze heerlijke bereiding ongetwijfeld!

Maar naast pure bereidingen, houden we er ook enorm van om te experimenteren en nieuwe smaken te ontdekken. Nou, dit is er zo een! Onze verse zalm, bedekt met een heerlijke jam gemaakt van bacon, rode peper, ui en honing! Je zou verwachten dat zo’n jam de smaak van die overheerlijke zalm wegneemt, maar niets is minder waar! De combinatie van de ziltige zalm en de zoetpittigheid van de jam is Ă©cht een match made in heaven. Geloof ons; dit wil je!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 5 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 1 Hele zalmzijde
  • 250 gr spekreepjes (of plakjes bacon)
  • 2 rode pepers
  • 2 witte uien
  • 3 el honing
  • 2 el bruine suiker
  • Balsamico azijn
  • The Rub Club Burnout rub
  • Onbewerkt zeezout
  • Bieslook (voor garnering)

Dit heb je nodig

  • Skillet
  • Spatels
  • Kernthermometer

De bereiding

  1. Begin met het maken van de Hot Honey & Bacon jam;
  2. Snijd de pepers en uien fijn. Indien je plakjes spek hebt, snijd je deze in reepjes.
  3. Zet een skillet boven direct vuur op een BBQ van 140 - 150 graden. Maak alvast Ă©Ă©n kant indirect.
  4. Doe de spekreepjes in de skillet. Je hoeft geen vetstof toe te voegen; er zit van zichzelf al genoeg vet in het spek.
  5. Zodra de vetstoffen uit het spek vrij komen voeg je de fijngesneden peper en ui toe.
  6. Roer het door elkaar en bak het mengsel aan tot dat de uien glazig worden en de aroma's vrij komen.
  7. Voeg dan 2 el bruine suiker, een scheutje balsamico azijn en 4 el honing toe.
  8. Roer het goed door en laat het inkoken tot dat het een jam-achtige substantie vormt. Haal dan de skillet van het vuur.
  9. Maak de BBQ nu volledig indirect op 140 tot maximaal 150 graden.
  10. Bestrooi de zalm met een klein beetje onbewerkt zeezout, gevolgd door een mooie laag Burnout rub van The Rub Club.
  11. Bedek de zalm voorzichtig met de Hot Honey & Bacon jam
  12. Leg de zalm nu met behulp van twee spatels in het midden van de BBQ en laat garen tot een kerntemperatuur van 45 graden.
  13. Wanneer de kerntemperatuur bereikt is, haal je de zalm van de BBQ.
  14. Snijd hem in mooie, gelijkmatige moten. Eet smakelijk!

Producten bij dit recept

Kolenboertje Food Master vleesthermometer – 2 probes

Op voorraad

 57,-
Zalmzijde heel – per stuk – 1000 gram

Op voorraad

 33,95
Petromax - Flexibele spatel lang
Petromax – Flexibele spatel kort

Op voorraad

 24,99
Petromax - Gietijzeren Skillet - Ă˜30cm - twee handvatten
Petromax Skillet Gietijzer – Ă˜30cm – twee handvatten

Op voorraad

 44,99
Burnout Rub van The Rub Club
The Rub Club Burnout 02 – 200 gram

Op voorraad

 9,95
Fijne en natuurlijke zeezout van La Baleine Guérande
La Baleine zeezout – 800 gram

Op voorraad

 4,-
Black Ranch Marabu houtskool 15 Kg
Black Ranch Marabu houtskool – zak 15 kg

Op voorraad

 31,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE