Flat iron steak rolls

1 min leestijd


Dit zou weleens dé BBQ-hype van 2024 kunnen worden! Flat iron steak rolls, gevuld met verse groenten. Een heerlijke hapklare snack van de kamado die alles omvat. Botermals vlees met die karakteristieke BBQ-smaak en een heerlijke crunch van de verse groenten. Geloof ons, dit wordt gegarandeerd een succes op je volgende feestje! Grill je liever de flat iron steak in zijn geheel? Probeer dan zeker ook het recept voor flat iron steak met een heerlijke blauwe kaassaus! En wist je dat je bij ons niet één maar beide delen van de gesplitste sukade krijgt wanneer je de Flat iron steak koopt? Met andere woorden, met één aankoop kun je beide recepten maken! Deze Flat iron steak rolls moet je proberen!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • Flat iron steak
  • Voor de marinade;
  • Olijfolie
  • Kolenboertje pepermix
  • Onbewerkt zeezout
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 oranje of rode paprika

Dit heb je nodig

  • Spiezen of houten prikkers
  • BBQ tang

De bereiding

  1. Snijd de flat iron steak in gelijkmatige, dunne plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  2. Meng in een kom de olijfolie, pepermix, zeezout en de verse kruiden.
  3. Doe de lapjes vlees in de kom en meng het goed door zodat elk stukje vlees in contact komt met de marinade.
  4. Snijd de groenten in dunne, gelijkmatige reepjes. Zorg dat je ze niet te lang maakt zodat ze niet uit de vleesrolletjes steken. Hiermee voorkom je dat de groenten zullen verbranden.
  5. Indien je houten spiezen gebruikt leg je deze voor je ze gebruikt in een bak met water. Dit zorgt ervoor dat de spiezen straks minder snel verbranden.
  6. Steek je BBQ aan en breng deze naar een temperatuur van 180 - 200 graden met één directe- en één indirecte zone.
  7. Haal het vlees uit de marinade en verdeel ze over een plank.
  8. Leg wat van de gesneden groenten op elk lapje vlees en rol ze zo strak mogelijk op.
  9. Rijg dan twee rolletjes vlees aan elke spies. Wanneer je teveel rolletjes aan één spies doet zal het vlees minder snel garen en wordt het lastiger om de spiezen om te draaien.
  10. Leg de spiezen op de BBQ met het vlees in de directe zone en de uiteinden van de spiezen in de indirecte zone. Zo voorkom je dat de spiezen verbranden.
  11. Grill de spiezen tot het vlees rondom een mooie korst heeft. Omdat het vlees zo dun is, is een kerntemperatuur van 51 graden moeilijk te meten. Leg ze er dus vooral niet te lang op en haal ze van de BBQ wanneer ze rondom mooi gekleurd zijn.
  12. Laat de Flat iron steak rolls een paar minuten rusten. En dan, aanvallen!

Producten bij dit recept

The Bastard Urban Large
The Bastard Urban Large Complete

Op voorraad

 1.599,-
Flat Iron Steak Limousin gras gevoerd

Op voorraad

 32,95 41,19
Petromax - Barbecuetang Klein
Petromax – Barbecuetang Klein 41cm

Op voorraad

 19,99
Kolenboertjes pepermix en zeezout van La Baleine
Kolenboertje Pepermix (500 gram) en Zout (800 gram) set

Op voorraad

 16,-
Sate prikkers gemaakt van Bamboo van het merk Big Green Egg.
Bamboo Skewers Big Green Egg – 25 pcs

Op voorraad

 5,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE