Tomahawk steak met bacon Mac ’n Cheese

1 min leestijd

Reverse sear tomahawk steak met Bacon Mac ’n Cheese! WĂ¡t en combinatie! Het kost even wat tijd, maar het proces is heel simpel! Met dit smaakvolle meesterwerk maak je van jouw volgende BBQ-party een gegarandeerd succes!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • Tomahawk steak
  • Kolenboertje pepermix
  • Onbewerkt zeezout
  • Voor de bacon mac 'n cheese:
  • 500 gr pasta schelpen
  • 250 gr geraspte cheddar
  • 250 gr geraspte emmentaler kaas
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 750 ml volle melk
  • 750 ml slagroom
  • Blokje gerookt spek (of voorgesneden reepjes)

Dit heb je nodig

  • Speksteen
  • Skillet voor de mac 'n cheese
  • Skillet voor de bacon
  • BBQ tang
  • Rookhout naar keuze

De bereiding

  1. Begin met het maken van de Mac 'n cheese; Doe de pasta schelpen in een droge skillet zonder vetstof.
  2. Bestrooi met de geraspte kazen, peper en zout en de knoflookpoeder. Bewaar wat van de kaas om het gerecht mee af te maken.
  3. Meng de volle melk en de slagroom en roer het goed door met een garde.
  4. Giet 2/3 van het melk en slagroom mengsel over de pasta en roer het geheel goed door.
  5. Steek de BBQ aan en breng naar een temperatuur van 150 graden.
  6. Voeg een rookchunk toe en maak de BBQ indirect (gedeeltelijk, of alvast helemaal indirect).
  7. Zet de skillet indirect in de BBQ en laat de pasta gedurende 45 minuten inkoken.
  8. In de tussentijd snijd je het spek vast in mooie gelijkmatige, niet te kleine blokjes.
  9. Roer de pasta na 45 minuten goed door, zorg dat alle pasta onder het vocht blijft staan zodat het niet bruin wordt / verbrandt.
  10. Bestrooi de tomahawk aan beide kanten met onbewerkt zeezout en maak de BBQ volledig indirect.
  11. leg de tomahawk op de BBQ en laat deze indirect garen tot een kerntemperatuur van 48 graden.
  12. Na nog eens 30 minuten roer je de pasta nogmaals door en voeg je indien nodig nog een scheut van het melk en slagroom mengsel toe.
  13. Voeg de rest van de kaas toe om het extra smeuĂ¯g te maken en roer het nog een keer goed door.
  14. Als de pasta zacht is en de saus mooi is ingedikt haal je de mac 'n cheese van de BBQ.
  15. Zodra de tomahawk 48 graden in de kern is haal je ook deze van de BBQ.
  16. Maak de BBQ volledig direct, leg aan Ă©Ă©n kant de speksteen en zet aan de andere kant een skillet voor het spek.
  17. Terwijl de speksteen opwarmt bak je het spek goudbruin in de skillet. Omdat het spek zo vet is hoef je geen extra vetstof toe te voegen.
  18. Giet wat van het gesmolten vet van het spek op de speksteen en verspreid het over de steen.
  19. Leg de tomahawk op de speksteen en bak hem af tot je aan beide kanten een knapperige krokante korst hebt en de tomahawk een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt.
  20. Haal het spek en de tomahawk van de BBQ en laat de tomahawk 5 tot 7 minuten rusten.
  21. Maak ondertussen vast een bord of plank op met een flinke schep van je zelfgemaakte mac 'n cheese en besprenkel het met de krokante stukjes bacon.
  22. Snijd de tomahawk van het bot en snijd vervolgens in mooie dunne plakjes.
  23. Bestrooi de steak met wat peper en zout en genieten maar!

Producten bij dit recept

Petromax - Barbecuetang Klein
Petromax – Barbecuetang Klein 41cm

Op voorraad

 19,99
Petromax - Gietijzeren Skillet - Ă˜20cm - twee handvatten
Petromax – Gietijzeren Skillet – Ă˜20cm – twee handvatten

Op voorraad

 32,99
Petromax - Gietijzeren Skillet - Ă˜30cm - twee handvatten
Petromax Skillet Gietijzer – Ă˜30cm – twee handvatten

Op voorraad

 44,99
Speksteen
Kamado Joe speksteen hele maan – Joe Jr.

Op voorraad

 99,90
Kolenboertjes pepermix en zeezout van La Baleine
Kolenboertje Pepermix (500 gram) en Zout (800 gram) set

Op voorraad

 16,-
Rookchunks Hickory als smaakmakers
Rookchunks Hickory Smokin’ Flavours 1,5 kg

Op voorraad

 14,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE