Surinaamse Roti kip met een BBQ-twist!

1 min leestijd

Ontdek hoe je thuis een heerlijke Roti kip bereidt met een verrassende BBQ-twist! Sappig, knapperig en vol van smaak. Wij geven onze unieke Kolenboertje draai aan dit overheerlijke traditionele Surinaamse gerecht. Door de kip eerst op houtskool te grillen, krijgt het die authentieke BBQ-smaak die je zoekt.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • Voor de kip;
  • 8 drumsticks (je kunt ook een hele opgesneden kip gebruiken)
  • 2 el roti masala kruiden (verkrijgbaar bij de toko)
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl chilipeper (of een Madame Jeannette peper als je van écht pittig houdt)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el zonnebloemolie
  • Zout naar smaak
  • Voor het gerecht;
  • 4 tenen knoflook
  • 1 grote witte ui
  • 4 grote vastkokende aardappels
  • 6 grote eieren (meer of minder naar voorkeur)
  • 400 gram kousenband (verkrijgbaar bij de toko of groenteboer)
  • Zonnebloemolie
  • 2 el masala kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • Roti vellen (verkrijgbaar bij de toko)
  • 1 liter kippenbouillon

Dit heb je nodig

  • Dutch oven
  • Skillet
  • Handschoenen

De bereiding

  1. Begin met het marineren van de drumsticks, doe dit minimaal 4 uur van te voren, maar voor het beste resultaat doe je dit een avond van te voren.
  2. Meng de ingrediënten in een kom en voeg de drumsticks erbij. Hussel alles goed door elkaar zodat alle drumsticks goed bedekt zijn met de marinade. Laat marineren in de koeling.
  3. Begin met het koken van de aardappels en de eieren zodat je ze straks direct kunt gebruiken. De aardappels kook je voor ongeveer 10 minuten, de eieren voor 8 tot 10 minuten.
  4. Snijd de aardappels in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm, pel de eieren en zet opzij.
  5. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Snijd de kousenband in stukjes van ongeveer 3 tot 5 cm lang.
  6. Steek de BBQ aan en breng naar een temperatuur van 180 tot 200 graden met een directe- en indirecte zone.
  7. Grill de drumsticks boven het directe vuur om en om goudbruin. Het gaat er nu alleen om dat de kip een mooie kleur en korst krijgt, de garing komt later.
  8. Leg de drumsticks opzij en zet een Dutch oven boven het directe vuur.
  9. Doe een scheut olie in de pan en bak 2 eetlepels masala kruiden kort aan.
  10. Voeg dan de knoflook en de ui toe en fruit deze aan tot de ui glazig wordt.
  11. Doe de aardappelblokjes in de pan en bak ze rondom goudbruin aan.
  12. Zet dan de Dutch oven naar de indirecte zone en doe de drumsticks bij in de pan.
  13. Voeg dan beetje bij beetje de kippenbouillon toe; Het moet geen soep worden, dus zorg dat je niet teveel in één keer in de pan doet.
  14. Voeg om de 10 minuten, of wanneer het vocht lijkt te verdampen, weer een scheut bouillon toe gedurende 30 á 45 minuten.
  15. Wanneer de Roti bijna klaar is en de kip goed gaar is voeg je de kousenband toe en laat je het nog 10 minuten sudderen.
  16. Zet ondertussen een skillet boven direct vuur en voeg een flinke scheut zonnebloemolie toe.
  17. Wanneer de olie goed heet is bak je de gekookte eitjes in de skillet tot ze rondom een goudbruin korstje hebben.
  18. Als laatste verwarm je de Roti vellen in de indirecte zone enkele minuten tot ze warm, maar niet heet zijn.
  19. Serveer de kip in een verwarmde skillet zodat het gerecht lekker warm blijft.
  20. Scheur een stuk van je Roti vel af en genieten maar!

Producten bij dit recept

Kip Label Rouge maiskip – per stuk

Op voorraad

 18,34 19,94
Petromax - Gietijzeren Skillet - Ø25cm - steel
Petromax – Gietijzeren Skillet – Ø25cm – steel

Op voorraad

 37,99
Petromax - Gietijzeren Skillet - Ø30cm - twee handvatten
Petromax Skillet Gietijzer – Ø30cm – twee handvatten

Op voorraad

 44,99
Petromax - Dutch Oven 4L - zonder pootjes
Petromax – Dutch Oven 3,5L/ft 4.5 – zonder pootjes

Op voorraad

 80,-
Petromax - Dutch Oven 7.6L - zonder pootjes
Petromax – Dutch Oven 5,5L/ft 6 – zonder pootjes

Op voorraad

 90,-
Lederen BBQ handschoen van Grill Pro.
Lederen Ovenhandschoenen Grill Pro

Op nabestelling

 26,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE