Pasta Carbonara op de BBQ, hoe dan?!
We horen je denken: Pasta Carbonara op de BBQ, hoe dan?! Ja, dat lees je goed! Bij Kolenboertje is BBQ’en namelijk al lang niet meer alleen vlees en vis grillen. Nee, we willen jou laten zien dat je je kamado écht als verlengstuk van je keuken kunt gebruiken en dat je werkelijk álles op deze keramische BBQ’s kunt bereiden. En het verschil proef je in ieder gerecht terug dankzij die authentieke houtskoolgeuren en -smaken.
Authentieke Pasta Carbonara met een BBQ-twist
We maken het authentieke Pasta Carbonara-recept. Wat maakt dit recept zo bijzonder? Vooral die echte Italiaanse kookstijl: weinig, maar zeer goede ingrediënten. Als je al eens een van onze traditionele workshops hebt gevolgd, weet je als geen ander dat we ook graag op deze manier werken. Want wanneer je met pure ingrediënten van hoge kwaliteit werkt, heb je bijna geen toevoegingen nodig. Deze Pasta Carbonara is daarop geen uitzondering, want je hebt slechts vijf ingrediënten nodig: goede spaghetti, kaas, versgemalen zwarte peper, verse eieren en natuurlijk: guanciale!
Guanciale, wat is dat?
Guanciale is een soort spek. Maar in tegenstelling tot bijna alle andere soorten spek en bacon, wordt guanciale niet van de buik gemaakt, maar wordt het vlees uit de kinnebak van het varken gesneden. Dit is een ware delicatesse in Italië. Het is een essentieel ingrediënt in veel traditionele Italiaanse gerechten, vooral in pasta’s zoals Spaghetti alla Carbonara en Pasta all’Amatriciana. Het woord “guanciale” is afgeleid van het Italiaanse woord “guancia,” wat “wang” betekent, en het verwijst naar de specifieke snede van vlees die wordt gebruikt.
Ik kan geen guanciale vinden, wat nu?
Geen probleem, al smaakt dit gerecht toch écht het allerbest met echte guanciale. Het is tegenwoordig soms zelfs bij de grotere supermarkten en groothandels te vinden. Maar lukt het je niet om een goed stuk guanciale te vinden, dan kun je ervoor kiezen om een mooi stuk pancetta te gebruiken.