Smoked Pig Shots van de barbecue

2 min leestijd

Wat zijn Pig Shots?

Pig Shots zijn een verrukkelijke creatie uit de Amerikaanse barbecuecultuur, geliefd om hun unieke combinatie van hartige smaken en rokerige goedheid. Oorspronkelijk populair geworden in barbecuewedstrijden, hebben deze smaakvolle hapjes dankzij sociale media en online kookgemeenschappen wereldwijd fans gevonden. Met schijfjes worst omwikkeld in knapperig spek en gevuld met een smeuïge kaasvulling, zijn Pig Shots een onweerstaanbare traktatie voor elke barbecue-liefhebber.

Welke worst moet je voor Pig Shots gebruiken?

De basis voor Pig Shots zijn worst en bacon. Vaak wordt Andouille of Kielbasa worst gebruikt, maar iedere worst volstaat. In tegenstelling tot veel Amerikaanse BBQ-recepten, is er bij dit recept niet één soort worst die goed of fout is. Wij gaan daarom voor onze eigen Butifarra worstjes van het Duroc varken. Duroc wordt ook wel het Wagyu onder de varkens genoemd door zijn bijzonder hoge kwaliteit. Deze worstjes worden gemaakt van delen van de buik, schouder en de rug, waardoor het een perfecte balans tussen vet en vlees bevat. Dit zijn verse worsten met een zacht omhulsel. Om die reden kiezen wij ervoor om de worstjes eerst even kort warm te roken zodat het omhulsel wat harder wordt en daardoor meer houvast heeft. Heb je daar geen tijd voor? Dan kun je bijvoorbeeld ook een goede rookworst prima gebruiken.

Hoe maak je de vulling en wat gaat erin?

Voor de vulling wordt als basis roomkaas gebruikt, daarnaast wordt er vaak een geraspte kaas aan toegevoed, bijvoorbeeld cheddar en een aantal verse ingrediënten zoals Jalapeño peper. Ook hier geldt weer: Er is niet één juiste manier om dit recept te maken. Dus leef je vooral uit en voeg toe wat je lekker vindt. Wij gaan in dit geval voor roomkaas, Emmentaler kaas, jalapeño pepers en een flinke lepel Burnout rub van The Rub Club voor een extra kick! Kortom; Pig Shots zijn een heerlijk BBQ-hapje die je eigenlijk van begin tot eind kunt vormen naar jouw voorkeur, van het worstje tot de roomkaasvulling. Dus, leef je uit!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 5 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 1 pak Duroc Butifarra worsten, of een goede rookworst
  • Dikke plakken of een stuk gerookte spek
  • 500 gr roomkaas
  • The Rub Club Burnout
  • 1 Jalapeño peper (Meer of minder naar smaak)
  • 250 gr geraspte kaas naar keuze
  • BBQ saus naar keuze

Dit heb je nodig

  • Kleine satéprikkers
  • Spuitzak
  • Knijpflesje
  • Rookchunk appel of kers

De bereiding

  1. Snijd de worst in rechte plakken van ongeveer 2cm dik.
  2. Wikkel om elk plakje worst een plak dikgesneden spek. Snijd het spek indien nodig bij zodat er niet teveel overlapping is, daardoor zal het namelijk minder goed garen en wordt het spek minder knapperig.
  3. Zet elk plakje spek vast met een satéprikker, zodat hij er aan de ene kant van het worstje in gaat en aan de andere kant er weer uit komt.
  4. Meng in een kom de roomkaas met de kaas, fijngesneden Jalapeño peper en een goede eetlepel van je favoriete rub.
  5. Meng het goed door elkaar en doe het roomkaas-mengsel dan in een spuitzak.
  6. Spuit in iedere Pig Shot een laagje roomkaas, tot aan de bovenkant van het plakjes spek. Doe er niet te veel in, dan zal het er aan alle kanten langsheen stromen.
  7. Steek de BBQ aan en breng naar een temperatuur van 125 tot max. 150 graden. Voeg een rookchunk toe voor extra rooksmaak en maak de BBQ volledig indirect.
  8. Zet de Pig Shots op het rooster en laat ze in ongeveer 60 minuten garen, of tot dat het spek goudbruin en knapperig is en de roomkaasvulling gesmolten is.
  9. Wanneer de Pig Shots bijna klaar zijn doe je wat BBQ-saus in een knijpflsje en giet je over elke Pig Shot een klein scheutje BBQ-saus.
  10. Laat de saus 5 minuten karameliseren en haal de Pig Shots dan van de BBQ.
  11. Genieten maar!

Producten bij dit recept

Kolenboertje Rookchuncks Kers
Rookchunks Kers van Kolenboertje – kistje 1,5 Kg

Op voorraad

 25,-
Kolenboertje Rookchunks Appel
Rookchunks Appel van Kolenboertje – kistje 1,5 Kg

Op voorraad

 25,-
Burnout Rub van The Rub Club
The Rub Club Burnout 02 – 200 gram

Op voorraad

 9,95
Black Ranch Marabu houtskool 15 Kg
Black Ranch Marabu houtskool – zak 15 kg

Op voorraad

 31,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE