Wat zijn Pig Shots?
Pig Shots zijn een verrukkelijke creatie uit de Amerikaanse barbecuecultuur, geliefd om hun unieke combinatie van hartige smaken en rokerige goedheid. Oorspronkelijk populair geworden in barbecuewedstrijden, hebben deze smaakvolle hapjes dankzij sociale media en online kookgemeenschappen wereldwijd fans gevonden. Met schijfjes worst omwikkeld in knapperig spek en gevuld met een smeuïge kaasvulling, zijn Pig Shots een onweerstaanbare traktatie voor elke barbecue-liefhebber.
Welke worst moet je voor Pig Shots gebruiken?
De basis voor Pig Shots zijn worst en bacon. Vaak wordt Andouille of Kielbasa worst gebruikt, maar iedere worst volstaat. In tegenstelling tot veel Amerikaanse BBQ-recepten, is er bij dit recept niet één soort worst die goed of fout is. Wij gaan daarom voor onze eigen Butifarra worstjes van het Duroc varken. Duroc wordt ook wel het Wagyu onder de varkens genoemd door zijn bijzonder hoge kwaliteit. Deze worstjes worden gemaakt van delen van de buik, schouder en de rug, waardoor het een perfecte balans tussen vet en vlees bevat. Dit zijn verse worsten met een zacht omhulsel. Om die reden kiezen wij ervoor om de worstjes eerst even kort warm te roken zodat het omhulsel wat harder wordt en daardoor meer houvast heeft. Heb je daar geen tijd voor? Dan kun je bijvoorbeeld ook een goede rookworst prima gebruiken.
Hoe maak je de vulling en wat gaat erin?
Voor de vulling wordt als basis roomkaas gebruikt, daarnaast wordt er vaak een geraspte kaas aan toegevoed, bijvoorbeeld cheddar en een aantal verse ingrediënten zoals Jalapeño peper. Ook hier geldt weer: Er is niet één juiste manier om dit recept te maken. Dus leef je vooral uit en voeg toe wat je lekker vindt. Wij gaan in dit geval voor roomkaas, Emmentaler kaas, jalapeño pepers en een flinke lepel Burnout rub van The Rub Club voor een extra kick! Kortom; Pig Shots zijn een heerlijk BBQ-hapje die je eigenlijk van begin tot eind kunt vormen naar jouw voorkeur, van het worstje tot de roomkaasvulling. Dus, leef je uit!