Procureur kennen de meeste BBQ liefhebbers vooral van de welbekende Pulled Pork. Low & Slow in z’n geheel bereid tot het zo zacht is dat je het uit elkaar kunt trekken. Wat veel mensen echter niet weten is dat je van procureur ook heerlijk malse steaks kunt maken!

Korean Barbecue
We gaan een Koreaanse twist aan deze procureur steaks geven. Koreaanse BBQ maakt de laatste jaren een flinke opmars in het westen. En dat vinden wij niet gek, want het is gewoon Ă©cht heel erg lekker! Koreaanse BBQ heeft rijke en lekkere smaken door marinades met sojasaus, knoflook, sesamolie en een beetje suiker. Dit maakt het vlees tegelijk hartig, zoet en een beetje nootachtig. Soms wordt het ook pittig door een speciale rode peperpasta, gochujang. De rook van de barbecue en de knapperige randjes van het vlees maken het extra lekker, en samen met frisse bijgerechtjes zoals kimchi krijg je een perfecte mix van smaken!
Procureur steaks met een Koreaanse twist
We maken zelf een heerlijke Koreaanse marinade om onze procureur in te marineren. Bestaande uit een aantal typisch Koreaanse ingrediënten. Met name de Nashi peer en Gochujang springen eruit. Nashi peren zijn Aziatische peren die wat de vorm betreft meer op bleke appels lijken. De enzymen die in deze peren zitten helpen om het vlees nog malser te maken tijdens het marineren. In de supermarkt zijn ze lastig te vinden, maar bij de meeste groenteboeren liggen ze gewoon in het schap. Kun je ze echt niet vinden, dan kun je dit vervangen door een verse ananas.
Daarnaast gebruiken we Gochujang, dit is een Koreaanse pasta van gefermenteerde rode pepers. Dit geeft een ongelofelijke umami kick aan het gerecht! Je kunt deze pasta vinden bij de grotere supermarkt of bij je lokale Aziatische toko. Gochujang is niet alleen pittig, maar heeft ook een licht zoete en hartige smaak, waardoor het perfect in balans is. Het is een veelzijdig ingrediënt dat je ook kunt gebruiken in sauzen, marinades of zelfs soepen. Een klein beetje is vaak al genoeg om je gerecht een heerlijke Koreaanse twist te geven!