Procureur steaks op Koreaanse wijze van de BBQ

2 min leestijd

Procureur kennen de meeste BBQ liefhebbers vooral van de welbekende Pulled Pork. Low & Slow in z’n geheel bereid tot het zo zacht is dat je het uit elkaar kunt trekken. Wat veel mensen echter niet weten is dat je van procureur ook heerlijk malse steaks kunt maken!

procureur

Korean Barbecue

We gaan een Koreaanse twist aan deze procureur steaks geven. Koreaanse BBQ maakt de laatste jaren een flinke opmars in het westen. En dat vinden wij niet gek, want het is gewoon Ă©cht heel erg lekker! Koreaanse BBQ heeft rijke en lekkere smaken door marinades met sojasaus, knoflook, sesamolie en een beetje suiker. Dit maakt het vlees tegelijk hartig, zoet en een beetje nootachtig. Soms wordt het ook pittig door een speciale rode peperpasta, gochujang. De rook van de barbecue en de knapperige randjes van het vlees maken het extra lekker, en samen met frisse bijgerechtjes zoals kimchi krijg je een perfecte mix van smaken!

Procureur steaks met een Koreaanse twist

We maken zelf een heerlijke Koreaanse marinade om onze procureur in te marineren. Bestaande uit een aantal typisch Koreaanse ingrediënten. Met name de Nashi peer en Gochujang springen eruit. Nashi peren zijn Aziatische peren die wat de vorm betreft meer op bleke appels lijken. De enzymen die in deze peren zitten helpen om het vlees nog malser te maken tijdens het marineren. In de supermarkt zijn ze lastig te vinden, maar bij de meeste groenteboeren liggen ze gewoon in het schap. Kun je ze echt niet vinden, dan kun je dit vervangen door een verse ananas.

Daarnaast gebruiken we Gochujang, dit is een Koreaanse pasta van gefermenteerde rode pepers. Dit geeft een ongelofelijke umami kick aan het gerecht! Je kunt deze pasta vinden bij de grotere supermarkt of bij je lokale Aziatische toko. Gochujang is niet alleen pittig, maar heeft ook een licht zoete en hartige smaak, waardoor het perfect in balans is. Het is een veelzijdig ingrediënt dat je ook kunt gebruiken in sauzen, marinades of zelfs soepen. Een klein beetje is vaak al genoeg om je gerecht een heerlijke Koreaanse twist te geven!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 1 kg Procureur
  • 4 kropjes mini-paksoi of mini-sla
  • Voor de marinade
  • 1 Nashi peer
  • 4 cm Verse gember
  • 4 Tenen knoflook
  • 250 g. Gochujang
  • 6 tl. Sojasaus
  • 6 tl. Mirin
  • 6 tl. Sake
  • 6 tl. Sesamolie
  • 3 el. Basterdsuiker
  • Peper en zout naar smaak

Dit heb je nodig

  • Blender of staafmixer
  • Kernthermometer
  • Kwastje

De bereiding

  1. De marinade
  2. Schil de nashi peer (de schil van deze peer kun je niet eten), schil de gember en pel de knoflook.
  3. Doe dit samen met de rest van de ingrediënten in de blender en blender het tot het een gladde marinade wordt.
  4. Snijd de procureur in steaks van 2 cm dik en doe ze in een diepe kom of schaal.
  5. Giet de marinade over de steaks en meng alles goed door, zodat al het vlees bedekt is met de marinade.
  6. Zet de schaal in de koeling en laat het minimaal 6 uur marineren, maar het beste resultaat krijg je wanneer je het een nachtje laat staan.
  7. Steek de BBQ aan en breng naar een temperatuur van 200 graden, volledig direct.
  8. Halveer de kropjes mini-sla, laat de stam eraan zodat het niet uit elkaar valt.
  9. Haal de steaks uit de marinade en grill ze boven het directe vuur. Bewaar de marinade die overblijft.
  10. Lak de steaks in met de overgebleven marinade en grill ze tot ze 58c in de kern zijn.
  11. Wanneer ze rond de 50 graden zijn, lak je de gehalveerde kropjes sla in met de marinade en grill je ze boven het vuur.
  12. Haal de steaks en de kropjes sla van de BBQ en laat het 3 minuten rusten.
  13. Snijd de steaks in dunne plakes, breek een blaadje sla af en leg er Ă©Ă©n of twee plakjes steak in.
  14. Serveer als bite, of bijvoorbeeld met een schaaltje rijst. Eet smakelijk!

Producten bij dit recept

Procureur
Varkensnek – procureur – per kilo

Op voorraad

 14,95
Kolenboertje Food Master vleesthermometer – 2 probes

Op voorraad

 57,-
Black Ranch Marabu houtskool 15 Kg
Black Ranch Marabu houtskool – zak 15 kg

Op voorraad

 31,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE