Denk je aan buikspek lolly’s, dan denk je niet direct aan Kolenboertje. Bij Kolenboertje denk je meestal aan grote stukken vlees en vis en verse groenten. Bereid op een pure manier met zo min mogelijk toevoegingen. En dat klopt ook, dat laten we bij elke workshop weer zien! Maar ook wij houden er wel eens van om een lekkere foute snack op de BBQ te maken. En als het dan ook nog eens mega lekker is, dan moet dat best een keer kunnen, toch! Dit recept kost even wat tijd omdat het buikspek langzaam moet roken en garen om het zo mals mogelijk te krijgen. De stappen voor de bereiding zijn echter super simpel. Dus of je nou een ervaren BBQ-pro bent, of dat je misschien net je kamado voor de tweede keer aansteekt; dit recept is voor iedereen!
Spek met spek en nog meer spek!
Als jij van varkensvlees houdt, dan is dit dé BBQ snack voor jou! Boterzacht gerookt buikspek, omwikkelt met een laagje spek en afgemaakt met je favoriete BBQ saus, honing en knapperig opgebakken bacon. Is het gezond? Nee, niet echt. Is het lekker? Ja, absoluut! Want wanneer jij dit gerechtje bij je volgende feestje op tafel zet, dan scoor je ongetwijfeld punten bij je vrienden en familie. Die beach-body komt later wel weer, soms mag je ook best even genieten!
Buikspek met of zonder zwoerd?
Voor dit gerecht is het belangrijk dat je een mooi stuk buikspek zonder zwoerd neemt. Wanneer je een stuk buikspek met zwoerd op de juiste manier bereidt, zoals dit recept, zal het zwoerd lekker knapperig en krokant worden. Maar omdat we bij dit recept het buikspek gaan roken en het ook nog eens omwikkelen, zou het zwoerd leer-achtig en taai worden. Kun je geen buikspek zonder zwoerd vinden? Geen probleem! Het zwoerd kun je er zelf vrij eenvoudig af snijden door met je mes in één van de hoeken een begin te maken, vervolgens snijd je met je mes tegen de huid aan het zwoerd er eenvoudig vanaf.