Fish and Chips van de BBQ

Als je eens iets anders wilt bereiden van de BBQ dan is Fish and Chips een absolute aanrader. Wij maakten de Fis and Chips met een zelfgemaakts ravigotesaus en echt iedereen was hier dol enthousiast!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • Voor de vis:
  • 4 kabeljauw filets
  • 200 ml water
  • 1 ei
  • 150 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • Voor de friet:
  • 10 grote vastkokende aardappels
  • water
  • zout
  • Voor de ravigotesaus:
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 fijngesneden augurkjes
  • 1 volle theelepels grove mosterd
  • bosje fijngesneden bieslook
  • 1/2 fijngesneden sjalot
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 1 theelepel suiker
  • peper en zout

Dit heb je nodig

  • Olijfolie en zonnebloemolie
  • 2 skillets
  • Fornuis (aardappels koken) met kookpan of BBQ met Dutch Oven

De bereiding

  1. Stel je BBQ in met een directe zone op 200 graden maximaal.
  2. Voor de saus:
  3. Snijd de bieslook, peterselie, kappertjes, sjalot en augurkjes zo fijn mogelijk.
  4. Doe de Mayonaise, créme fraiche en mosterd in een kom en meng met de fijngesneden ingrediënten.
  5. Voeg de dragon, suiker, peper en zout toe en meng tot een egale saus.
  6. Voor de chips:
  7. Kook de aardappels in water met zout tot ze net aan gaar zijn. Giet af.
  8. Leg ze terug om af te koelen en snijd vervolgens in mooie dikke frieten.
  9. Frituur in een skillet in een mooie laag zonnebloemolie tot ze rondom bruin zijn.
  10. Voor de vis:
  11. Beslag maken door ingrediënten in een kom te mengen tot één geheel.
  12. Afkoelen in de koelkast (dik en koud beslag).
  13. Skillet op directe zone in de BBQ en goede laag olie erin.
  14. Kabeljauwfilets bestrooien met zout en peper, door beslag halen en bakken in de hete olie tot goudbruine filets.

Producten bij dit recept

Petromax - Flexibele spatel lang
Petromax – Flexibele spatel kort

Op voorraad

 24,99
Petromax - Gietijzeren Skillet - Ă˜30cm - twee handvatten
Petromax Skillet Gietijzer – Ă˜30cm – twee handvatten

Op voorraad

 44,99
Petromax - Dutch Oven 4L - zonder pootjes
Petromax – Dutch Oven 3,5L/ft 4.5 – zonder pootjes

Op voorraad

 80,-
Sea Rub van The Rub Club
The Rub Club SeaRub 05 – 160 gram

Op voorraad

 9,95
Kolenboertjes pepermix en zeezout van La Baleine
Kolenboertje Pepermix (500 gram) en Zout (800 gram) set

Op voorraad

 16,-
Uitbeenmes van het zwitserse merk Victorinox
Victorinox Fibrox Uitbeenmes 15 cm

Op voorraad

 17,95

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE