Next-level BBQ Satay van Duroc varkenshaas

1 min leestijd

Een klassieker, maar dan véél beter!

Bij ‘goede’ BBQ denk je misschien niet direct aan satay, maar niets is minder waar! Wij maakten een next-level variant van dit welbekende satéstokje. Compleet met een overheerlijk huisgemaakte satésaus die zó lekker is dat je nooit meer anders zult willen!

satay

Duroc vlees, varkensvlees van de hoogste kwaliteit.

Maar wat maakt deze variant dan zo bijzonder? We gebruiken varkenshaasjes van het gerenommeerde Duroc varken. Een uniek varkensras uit Spanje die bekend staat om zijn uitmuntend hoge kwaliteit. Deze varkens zijn raszuiver en worden in een gesloten keten verwerkt, met als resultaat dat deze varkens salmonella-resistent zijn. Daardoor kun je dit vlees zelfs rauw eten! Wat dacht je bijvoorbeeld van steak tartaar van Duroc! In dit gerecht bereiden we de varkenshaas dan ook als zijnde een biefstuk, met een kerntemperatuur van 54 graden. Gebruik je vlees van Hollandse varkens, dan kun je beter een hogere kerntemperatuur aanhouden zodat je zeker weet dat je safe zit.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 5 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 400 gr. Duroc varkenshaas
  • The Rub Club Satay Rub
  • Olie
  • Voor de Satay saus
  • 5 el. pindakaas (Neem een goede van 100% pinda's)
  • 350 ml. Kokosmelk
  • 1 el. Sojasaus
  • 2 el. Ketjap Manis
  • 1 el. Bruine suiker of palmsuiker
  • 2 tl. Sambal Oelek
  • 2 tenen knoflook, geraspt of fijngesneden
  • Stukje gember van 2cm, geraspt of fijngesneden
  • Sap van 1/2 limoen
  • Voor de garnering
  • Ongezouten pinda's
  • Verse rode peper
  • Verse koriander

Dit heb je nodig

  • Metalen of houten spiesen
  • Petromax gietijzeren sauspan

De bereiding

  1. Vlinder de varkenshaasjes door ze in te snijden, maar niet helemaal door.
  2. Bestrooi het vlees royaal met de Satay Rub.
  3. Bestrijk de varkenshaas met wat sambal en bestrooi met ongezouten pinda's.
  4. Rol de varkenshaasjes op als een rollade en knoop ze op met slagerstouw.
  5. Snijd dan in plakken van ongeveer 3 cm dik en rijg ze aan de spiesen. Wij gebruiken twee spiesen zodat je ze eenvoudig kunt draaien en je zeker weet dat ze intact blijven tijdens het garen.
  6. Leg ze opzij en laat de smaken 10 tot 20 minuten intrekken.
  7. Steek de BBQ aan en stook deze op tot een temperatuur van 200 graden met een volledig directe opstelling.
  8. Zet de sauspan op het vuur en verwarm 2 el. olie.
  9. Fruit de knoflook en gember aan tot de aroma's vrij komen.
  10. Voeg sambal, ketjap, sojasaus en suiker toe, roer goed door.
  11. Voeg de pindakaas toe en schenk de kokosmelk erbij.
  12. Roer tot een gladde saus en laat enkele minuten zachtjes indikken.
  13. Breng op smaak met limoensap.
  14. Grill de spiesen om en om boven het vuur tot ze een mooie korst hebben.
  15. Omdat we met varkenshaas van Duroc werken, houden we een kerntemperatuur van 54 graden aan. Dit kan dankzij de zeer hoge kwaliteit van het vlees.
  16. TIP: Werk je met varkenshaas van Hollandse varkens, houd dan een hogere temperatuur aan zodat je zeker weet dat het veilig blijft.
  17. Leg de spiesen op een plank en giet de satay saus er overheen.
  18. Maak af met pinda's, fijngesneden rode peper en wat blaadjes verse koriander.
  19. Simpel, maar mega lekker!

Producten bij dit recept

Satayrub rub club
The Rub Club Satayrub 06 – 160 gram

Op voorraad

 9,95
Varkenshaas Duroc
Varkenshaas Duroc – pak 2 stuks

Op voorraad

 14,-
Kolenboertje x the rub club
Geschenkset Kruidenkistje Kolenboertje x The Rub Club

Op nabestelling

Oorspronkelijke prijs was:  95,-.Huidige prijs is:  85,-.
Petromax - Gietijzeren Sauspan 0
Petromax – Gietijzeren Sauspan 0,5L

Op voorraad

 19,99
Petromax - Gietijzeren Steelpan KR1 met deksel 1L
Petromax – Gietijzeren Steelpan KR1 met deksel 1L

Op voorraad

 49,99
Black Ranch Marabu houtskool 15 Kg
Black Ranch Marabu houtskool – zak 15 kg

Op voorraad

 31,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE