Black Ranch houtskool

Staat er bij jou een kamado of een ander soort BBQ in je tuin? Dan heb je ongetwijfeld gemerkt dat de houtskool die je gebruikt een groot verschil maakt voor de algehele barbecue-ervaring. Neem nu de producten van Black Ranch; die staan bekend om hun lange brandtijd en kenmerkende houtkoolaroma bij goed gebruik. Precies wat je wilt als barbecueliefhebber!

Niet voor niets behoort Blach Ranch houtskool tot de meest populaire houtskoolproducten in de markt. Met drie verschillende varianten, elk gebaseerd op een andere houtsoort, biedt het merk bovendien voor werkelijk ieder wat wils. Hieronder bespreken wij de diverse houtsoorten en de unieke voordelen die deze bieden.

Wat is Black Ranch houtskool precies?

De eerste soort houtskool die we willen noemen is de Black Ranch Acacia. Deze wordt niet geheel verrassend gemaakt van de bekende boomsoort Acacia. Dit gebeurt onder de voorwaarden van het FSC-keurmerk, zodat je zeker weet dat het bos duurzaam wordt beheerd. De grove fractie (60-120 mm) en harde structuur maken deze houtsoort bij uitstek geschikt voor professioneel gebruik.

Ben jij op zoek naar een houtskoolsoort die ontbrandt met zeer weinig rook? Dan moet je de Marabu hebben. Deze wordt geproduceerd van de gelijknamige boom in Cuba en biedt een hoge energetische waarde. Het vochtgehalte van nog geen 7% resulteert in een ontbranding met nauwelijks rook, maar wel blijft er iets meer as liggen.

Wil je zo weinig mogelijk as, dan is de Quebracho voor jou de beste keuze. Deze houtsoort van de steeneik uit Argentinië koppelt een hoge calorische waarde aan een koolstofgehalte van circa 80%. In combinatie met het extreem lage vochtpercentage van 2% zorgt dit voor een goede en egale verbranding en een minimale hoeveelheid overblijfsel in de vorm van as.

De voordelen van Black Ranch houtskool

Black Ranch houtskool biedt in vergelijking met alternatieven zoals briketten een aantal grote voordelen. Allereerst verloopt de ontbranding snel en eenvoudig, waardoor barbecueën ook voor de beginnende barbecueër een fluitje van een cent wordt. Al na een minuut of 20 bereikt het product een piektemperatuur rond de 500°C.

Tafelgenoten met knorrende magen hoeven hierdoor nooit lang te wachten tot jij de eerste perfect gegaarde biefstukjes uit je kamado haalt. Let wel op dat je het vlees pas op de BBQ legt als de houtskolen aan de bovenzijde een grijze aslaag hebben. Dit betekent dat ze goed op temperatuur zijn en egaal verbranden voor een optimale garing van je vlees.

Welke ervaring biedt Black Ranch houtskool?

Als je op internet zoekt naar ervaringen van mensen met Black Ranch houtskool, vind je overwegend positieve recensies. Dat is niet zo vreemd, want het merk staat bekend om zijn hoge kwaliteitsstandaarden en is mede daardoor erg geliefd door liefhebbers. Niet voor niets wordt het gebruikt in restaurants en professionele keukens over de hele wereld.

Ondanks de uitstekende reputatie onder kenners, zijn de producten van het merk veelzijdig inzetbaar. De lange brandduur en uitgebalanceerde houtskoolsmaak maken ze bijvoorbeeld geschikt voor iedereen. Of je nu een kamado hebt zoals een Big Green Egg of een andere houtskooloven; aan de producten van Black Ranch kun jij je geen buil vallen.

Black Ranch houtskool: waar te koop?

Het voordeligst koop je Black Ranch houtskool via de webshop van Kolenboertje. Wij hanteren concurrerende prijzen en beschikken altijd over een ruime voorraad. Zo weet jij zeker dat je jouw favoriete houtskoolproduct in korte tijd en tegen een voordelige prijs in huis hebt. Wil je direct bestellen of zit je nog met een aantal vragen? Neem in het laatste geval even contact met ons op; wij helpen je graag verder via info@kolenboertje.nl of telefonisch via +31 (0)6 – 23 567 483.