Smashburger met zelfgemaakte Jalapeño-mayonaise

1 min leestijd

Heb je nog nooit een Smashburger gehad? Dan wordt het hoog tijd dat je dit recept gaat maken! Twee heerlijke knapperige runderburgers met een zelfgemaakte Jalapeno-mayonaise. Voor deze smashburger hebben wij puur rundvlees gebruikt met een vlees vet verhouding van 80/20. En natuurlijk, geen Smashburger is compleet zonder signature toppings – denk aan gesmolten kaas, knapperige sla, verse tomaten en onze eigen speciale jalapeño saus.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • Voor de smashburger;
  • 1 kg rundergehakt
  • 4 hamburger broodjes
  • 4 plakken kaas
  • Krop ijsbergsla
  • 1 á 2 vleestomaten
  • 2 witte uien
  • Roomboter
  • Voor de jalapeño-mayonaise;
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1/2 el mosterd
  • 1 el azijn
  • 1 el jalapeños
  • Snufje zout

Dit heb je nodig

  • Plancha of grote gietijzeren skillet
  • 2 stevige spatels
  • Staafmixer met mengbeker

De bereiding

  1. Voor de jalapeño-mayonaise;
  2. Voeg alle ingrediënten toe aan de mengbeker, zet de staafmixer in de beker en haal hem al mixend langzaam omhoog tot er een mooie mayonaise vormt.
  3. Voor de smashburgers;
  4. Verdeel het gehakt in 8 gelijkmatige ballen.
  5. Snijd de tomaat in dunne plakken en de uien in dunne ringen.
  6. Snijd ongeveer de helft van de ijsbergsla fijn.
  7. Snijd de broodjes doormidden en bestrijk de binnenkanten met een laagje roomboter.
  8. Breng de BBQ naar een temperatuur van 180 - 200 graden, leg de plancha in de BBQ en laat warm worden.
  9. Toast de broodjes op de plancha tot ze mooi goudbruin zijn.
  10. Voeg wat boter of zonnebloemolie toe aan de plancha en leg per burger een klein beetje ui op de plancha.
  11. Leg een gehaktballetje bovenop de uien en "smash" ze plat met de spatels. Zorg dat je veel druk uitoefend zodat het gehakt maximaal contact maakt met de bakplaat.
  12. Bestrooi de burgers met een beetje zout en draai ze om zodra ze bruin en krokant zijn.
  13. Leg op de helft van de burgers een plak kaas en sluit het deksel van de BBQ zodat de kaas kan smelten.
  14. Zodra de kaas gesmolten is, leg je de burger zonder kaas bovenop een burger met kaas.
  15. De smashburger bouwen;
  16. Bestrijk het onderste kapje van het broodje met een laag jalapeño-mayonaise.
  17. Leg er een klein beetje sla en 1 of 2 plakken tomaat op.
  18. Dan de burgers erop.
  19. bestrijk ook het bovenste kapje met een laag saus en leg hem op de burger.
  20. Eet smakelijk!

Producten bij dit recept

Petromax - Flexibele spatel lang
Petromax – Flexibele spatel kort

Op voorraad

 24,99
Petromax - Flexibele spatel lang
Petromax – Flexibele spatel lang

Op voorraad

 26,99
Petromax - Gietijzeren Skillet - Ø35cm - twee handvatten
Petromax – Gietijzeren Skillet – Ø40cm – twee handvatten

Op voorraad

 74,99
Speksteen
Kamado Joe speksteen halve maan – Classic Joe

Op voorraad

 129,-
Gietijzeren grillplaat
Kamado Joe gietijzeren grillplaat 2-zijdig – Classic Joe

Op voorraad

 69,90
Gietijzeren bakplaat half ovaal Primo Grill Large
Gietijzeren bakplaat half ovaal Primo Grill Large

Op voorraad

 121,-
Gietijzeren bakplaat half ovaal Primo Grill Xlarge
Gietijzeren bakplaat half ovaal Primo Grill Xlarge

Op voorraad

 134,-
Gietijzeren bakplaat
Half Cast Iron Plancha Big Green Egg – Large

Op voorraad

 89,-
Gietijzeren bakplaat met gladde zijde en grill zijde. Geschikt voor Big Green Egg Large
Cast Iron Plancha Big Green Egg – Large, XL en 2XL

Op voorraad

 128,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE