BBQ Shrimp Rolls – Garnalen sandwich met Cognac-appelsaus van de Kamado

1 min leestijd

Shrimp Rolls, ofwel een garnalen sandwich! Een heerlijk, licht gerecht gerecht, maar vol van smaak. Dit gerecht lijkt misschien spannend, maar het is eigenlijk enorm makkelijk.

Shrimp roll

Wat zijn Shrimp Rolls?

Shrimp Rolls, of simpel gezegd garnalenbroodjes, worden vaak geassocieerd met de culinaire tradities van New England in de Verenigde Staten, waar kreeftenbroodjes erg populair zijn. Garnalen werden een betaalbaarder en breder beschikbaar alternatief voor kreeft, en daardoor ontstonden garnalenbroodjes als een variant. In het zuiden van de US worden ze ook vaak als Po’Boy’s verkocht. Ze worden meestal geserveerd op een zachte, licht geroosterde hotdog-achtige broodje en gevuld met verse garnalen, gemengd met een eenvoudige dressing zoals mayonaise, citroensap en kruiden.

Welke garnalen heb je nodig voor deze Shrimp Rolls?

Voor dit gerecht is het belangrijk dat je garnalen zoekt waar de kop en de staart nog aanzitten. Die zijn namelijk van groot belang voor het maken van de saus. Wil je liever kant en klare, schoongemaakte garnalen? Dan kan dat natuurlijk ook. De saus zal dan wel wat minder diepgang hebben, maar het is nog steeds ontzettend lekker!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 1 kg Grote garnalen, ongepeld
  • 4 Brioche bollen
  • The Rub Club Searub
  • 1 limoen
  • Bosje bieslook
  • Japanse kewpie mayonaise
  • Voor de saus
  • 150 gr. Roomboter
  • 100 ml. Cognac
  • 100 ml. Appelsap
  • Koppen en schalen van de gamba's

Dit heb je nodig

  • Gietijzeren sauspan
  • Kernthermometer

De bereiding

  1. Steek je BBQ aan, volledig direct op 180 tot 200 graden.
  2. Maak de gamba's schoon, draai de kop eraf en pel de schaal eraf door je vingers voorzichtig onder de schaal te duwen.
  3. Snijd de rug van de garnalen voorzichtig in, zo zie je het darmkanaaltje liggen, deze haal je eruit.
  4. Spoel de garnalen af met koud water.
  5. Zet een gietijzeren sauspan op het vuur en voeg een klontje roomboter toe.
  6. Zodra de boter gesmolten is voeg je de koppen en de schalen van de gamba's toe aan de pan.
  7. Bak de schalen even aan, je zult zien dat ze roze kleuren wanneer ze garen.
  8. Zodra alle schalen en koppen roze gekleurd zijn voeg je de cognac en appelsap toe.
  9. Laat het vocht voor 2/3e inkoken, en haal dan de schalen uit de pan. Voeg dan ongeveer 75 gram koude boter in blokjes toe aan de pan en roer het goed door.
  10. Zodra de boter in de saus is opgenomen kan de pan van het vuur.
  11. Bestrooi de garnalen rondom met een mooi laagje rub en grill ze om en om direct boven het vuur.
  12. Zodra de garnalen rondom roze gekleurd zijn, zijn ze klaar.
  13. Toast als laatste nog even kort de brioche bollen om ze een beetje knapperig te maken.
  14. Maak het broodje op door de garnalen op, begin met de garnalen en giet de saus er overheen. Maak af met een beetje Japanse mayonaise en fijngesneden bieslook.
  15. Serveer met een limoenpartje voor extra frisheid, en genieten maar!

Producten bij dit recept

Kolenboertje Food Master vleesthermometer – 2 probes

Op voorraad

 57,-
Gamba’s gepeld maat 21/25 – per zak

Op voorraad

 25,95
Petromax - Gietijzeren Steelpan KR1 met deksel 1L
Petromax – Gietijzeren Steelpan KR1 met deksel 1L

Op voorraad

 49,99
Sea Rub van The Rub Club
The Rub Club SeaRub 05 – 160 gram

Op voorraad

 9,95

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE