Bulgogi Bao Buns: Koreaanse BBQ met bavette

1 min leestijd

Bulgogi is misschien wel het meest populaire rundvleesgerecht van Zuid-Korea. Letterlijk vertaald betekent Bulgogi ‘vuurvlees’, wat verwijst naar de licht-pittige smaak en de bereidingswijze. Traditioneel wordt dit gerecht vaak gemaakt van ribeye, maar om er een Kolenboertje twist aan te geven pakken wij hiervoor een bavette! Koreaanse BBQ maakt een flinke opmars in het Westen, ook in Nederland zie je steeds meer Koreaanse BBQ-restaurants verschijnen. En wanneer je dit gerecht eenmaal hebt gemaakt, begrijp je precies waarom het zo populair is! Want dit recept is gerust een smaakexplosie te noemen. Het pittige vlees in combinatie met zelfgemaakte gepekelde groenten in een zacht Bao-broodje. Geloof ons: dit wil je!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • Bao broodjes (verkrijgbaar bij de Aziatische toko)
  • Voor de Koreaanse bulgogi:
  • Olie om in te bakken
  • 1 kg bavette
  • 2 Nashi peren (je kunt een gewone peer of kiwi's gebruiken als je geen Nashi peren kunt vinden)
  • Gember, stuk van 4cm
  • Bosje lente-ui
  • 3 bolletjes / 6 tenen knoflook
  • 2 el sesamolie
  • 4 el sojasaus
  • 4 el Gochujang (gefermenteerde chilipasta, verkrijgbaar in de supermarkt)
  • 1.5 el bruine suiker
  • Voor de gepekelde groenten:
  • 4 bospenen
  • 1/2 Daikon (ook wel rettich genoemd, verkrijgbaar bij de groenteboer)
  • 1 rode peper
  • 1 komkommer
  • 750 ml azijn
  • 300 gr suiker
  • 2 el zout
  • Sesamzaadjes voor garnering

Dit heb je nodig

  • Skillet
  • Blender of staafmixer met mengbeker
  • Sauspan
  • Dunschiller
  • Hapjespan
  • Stoommand
  • Bakpapier of butcher paper

De bereiding

  1. Maak de marinade, doe alle ingrediënten in een blender of maak het fijn met een staafmixer tot het een gladde saus is. Bewaar wat van de buis-ui voor garnering.
  2. Snijd de bavette haaks op de draad in dunne plakes van maximaal een halve centimeter dik.
  3. Snijd een ui in halve ringen en meng dit samen met de bavette plakjes in een kom.
  4. Giet de marinade erover en meng het geheel goed door tot dat alle plakjes bedekt zijn.
  5. Laat dit voor minimaal 3 uur marineren.
  6. Steek de BBQ aan en breng naar een temperatuur van 200 graden, volledig direct.
  7. Doe voor de gepekelde groenten de azijn, suiker en zout in een sauspan en zet deze op de BBQ. meng het met een garde door tot alle suikers zijn opgenomen.
  8. Verwijder de schil van de wortels en daikon en snijd ze in dunne reepjes.
  9. Verwijder de schil van de komkommer en snijd deze met een dunschiller in dunne lange plakken.
  10. Snijd de rode peper in dunne ringetjes.
  11. Doe de groenten in de sauspan en laat het in het zoetzuur mengsel pekelen tot je klaar bent om te eten.
  12. Zet een grote skillet op de BBQ en doe er 2 á 3 eetlepels olie in en laat dit heet worden.
  13. Doe het vlees in de skillet en bak het aan alle kanten goudbruin aan.
  14. Doe een laag water in de hapjespan en breng dit zachtjes aan de kook.
  15. Leg een laagje bakpapier in de stoommand en leg de Bao broodjes erop.
  16. Zodra het water kookt, zet je de stoommand voorzichtig in de pan en laat je de broodjes voor 5 á 7 minuten stomen.
  17. Zodra alles klaar is, beleg je de broodjes met wat van je bulgogi bavette, een beetje gepekelde groenten en maak het af met wat fijngesneden lente-ui en sesamzaadjes.
  18. Dit is écht genieten, eet smakelijk!

Producten bij dit recept

Bavette 200 dagen graan gevoerd

Op voorraad

 37,51 51,51
Bavette Dubbeldoel gras gevoerd

Op voorraad

 27,95 39,14
Petromax - Gietijzeren Steelpan KR1 met deksel 1L
Petromax – Gietijzeren Steelpan KR1 met deksel 1L

Op voorraad

 49,99
Petromax - Gietijzeren Skillet - Ø35cm - twee handvatten
Petromax FP35 Skillet – Gietijzer – Ø35cm – twee handvatten

Op voorraad

 54,99
Petromax - Grill Skillet - Ø35cm - steel
Petromax – Grill Skillet – Ø35cm – steel

Op voorraad

 59,99
Ademend en vetvrij papier voor het garen van low en slow cooking gerechten
Butcher Paper 10 vellen Smokin’ Flavours

Op voorraad

 23,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE