Heerlijk BBQ recept met gevulde Cannelloni | Shotgun Shells

Een perfecte BBQ-snack van gevulde cannelloni met gehakt en omwikkeld met spek. De combinatie van de zachte, romige textuur van de cannelloni, het hartige gehakt en de knapperige spek is onweerstaanbaar. Door de bereiding van deze snack op de BBQ, krijgt het gerecht een heerlijke rokerige smaak die perfect past bij de vulling. Bovendien is het een gemakkelijke snack om voor te bereiden en te serveren op een feestje of bijeenkomst. De gasten zullen zeker onder de indruk zijn van deze heerlijke en verrassende BBQ-snack. De bbq saus waarmee deze shotgun-shells worden afgelakt maakt het geheel compleet. 

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 1 Kg rundergehakt (wij maakten 26 shotgun shells met 1 Kg gehakt)
  • 2 sjalotten (fijngehakt)
  • 2 eetlepels kappertjes (grof gehakt)
  • 4 augurken (fijngehakt)
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 3 eetlepels Beehave rub
  • Ontbijtspek
  • Kolenboertje Pepermix (op smaak brengen)
  • 2 pakken Cannelloni
  • BBQ saus (naar keuze)
  • Voor de kaassaus:
  • 250 gram Cheddar kaas
  • 300 ml melk
  • 30 gram bloem
  • 30 gram boter

Dit heb je nodig

  • Dutch Oven / sauspan
  • Garde

De bereiding

  1. Snijd de kappertjes grof, de augurken en sjalotjes fijn
  2. Meng het gehakt met de fijngesneden ingrediënten, de chillivlokken, rub en Kolenboertje Pepermix
  3. Vul de Cannelloni voorzichtig! Ze zijn erg breekbaar. Vul ze zo compact mogelijk zodat er geen lucht meer in zit, hierdoor zal er anders een gat in de pasta komen en kan de vulling eruit gaan.
  4. Leg de plakken spek neer en bestrijk ze aan de binnenkant met BBQ saus, rol de gevulde cannelloni hierin zodat ze volledig omwikkeld zijn met spek.
  5. Rol ze nog even door de Beehave rub en leg voor 30 minuten op de BBQ tot het spek een mooie kleur heeft en de cannelloni gaar is.
  6. Bestrijk op het laatst nog met BBQ saus en laat ruim 5 minuten karamelliseren.
  7. Voor de kaassaus:
  8. Doe in een kleine skillet of sauspan de boter en laat smelten tot het bruist en bruin is. Voeg de bloem toe en roer goed door en laat een paar minuten garen, het mag niet te bruin worden!
  9. Voeg de koude melk toe en roer goed door met een garde tot het boter en bloem mengsel volledig is opgenomen.
  10. Laat inkoken en voeg dan de kaas toe, roer goed door tot de kaas volledig is opgelost,

Producten bij dit recept

Petromax - Gietijzeren Sauspan 0
Petromax – Gietijzeren Sauspan 0,5L

Op voorraad

 19,99
Petromax - Dutch Oven 1.1L - zonder pootjes
Petromax – Dutch Oven 0,93L/ft 1 – zonder pootjes

Op voorraad

 41,99
Beehave Rub van The Rub Club
The Rub Club Beehave 04 – 160 gram

Op voorraad

 9,95
Pepermix van Kolenboertje
Pepermix Kolenboertje – 500 gram

Op voorraad

 13,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE