Picanha Steak Sandwich, het lekkerste broodje van de BBQ!

https://youtu.be/3wMha8BTi6w

Picanha Steak Sandwich, dit is misschien wel het lekkerste broodje die je ooit van de BBQ! Robuust en knapperig brood belegd met gesmolten kaas, een royale lading picanha en een heerlijke zelfgemaakte rode chimichurri!

Het beste vlees voor een goede Steak Sandwich.

Er zijn honderden varianten van een goede steak sandwich. Vaak wordt gekozen voor een goede ribeye of bijvoorbeeld een bavette. Maar deze stukken vlees hebben natuurlijk een vrij grove draad, waardoor je Steak Sandwich wat meer bite krijgt. In dit geval zijn we voor een staartstuk, ofwel picanha gegaan. En niet zomaar een picanha, nee, deze prachtige stukken vlees komen van 200 dagen graangevoerde Angus runderen. Gegarandeerd een smaak-explosie! Waarom kiezen we voor picanha? In tegenstelling tot de ribeye en de bavette, is het staartstuk geen werkvlees. Daardoor is de draad en de structuur van het vlees veel fijner en smelt het haast op je tong wanneer je er dunne plakjes van snijdt. Perfect voor op een goed belegd broodje dus!

Rode chimichurri, wat is het?

Om er helemĂ¡Ă¡l een feestje van te maken, gaan we zelf een lekkere rode chimichurri maken. Het verschil tussen de welbekende groene chimichurri en deze rode chimichurri zit hem in de toevoeging van paprika. Deze paprika gaan we “Caveman-style” bereiden. Simpel gezegd: Je gooit je paprika rechtstreeks in de gloeiende houtskool tot hij gitzwart is. Dat klinkt gek, maar geloof ons, je weet niet wat je proefd! En geen zorgen, die aangebrande laag haal je er natuurlijk vanaf! đŸ˜‰

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 1 Picanha (Staartstuk)
  • 1 Robuust ongesneden brood
  • 2 el Roomboter
  • 200 gr Geraspte kaas
  • 2 el Olijfolie
  • Onbwerkt zeezout en Kolenboertje pepermix
  • Voor de rode chimichurri:
  • 1 Rode paprika
  • 1 Rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 Bolletje / 3 tenen knoflook
  • 15 gr Peterselie, fijngehakt
  • 15 gr Koriander, fijngehakt
  • 60 ml Rode wijnazijn
  • 120 ml Olijfolie
  • 1 tl Gerookte paprikapoeder
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Oregano
  • Onbewerkt zeezout en Kolenboertje pepermix

Dit heb je nodig

  • Kernthermometer
  • Plancha
  • Spatel

De bereiding

  1. Breng je BBQ naar een temperatuur van 180 graden, half indirect.
  2. Snijd de vetkap van de picanha in met een ruitjespatroon en wrijf de vetkap in met onbewerkt zeezout.
  3. Laat het zout 5 Ă¡ 10 minuten op de vetkap liggen zodat het vocht utit het vet onttrokken kan worden.
  4. Gaar de picanha in de indirecte zone tot een kerntemperatuur van 48 graden.
  5. Begin ondertussen vast met de bereiding van de rode chimichurri:
  6. Leg de rode paprika rechtstreeks in de gloeiende houtskool voor een 'Caveman style' bereiding. Laat de buitenste laag volledig zwart blakeren.
  7. Zodra de paprika rondom zwart is verwijder je de buitenste laag met een mes en verwijder je de kern.
  8. Snijd de paprika fijn en meng dit in een kom met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Zodra de picanha 48 graden in de kern is fakkel je hem af boven het directe vuur, met de vetkap naar beneden. Houd de picanha in beweging zodat het vet niet verbrandt.
  10. Haal de picanha van de BBQ en laat 8 tot 10 minuten rusten op een plank.
  11. Leg de plancha boven de directe zone, wrijf in met een klein beetje olie en laat de plancha goed heet worden.
  12. Snijd het brood in dikke plakken en bestrijk ze met roomboter.
  13. Bak de plakken brood op de plancha tot ze aan beide kanten goudbruin en krokant zijn.
  14. Neem dan ongeveer 150 gram kaas en leg dit compact op de plancha.
  15. Laat de kaas smelten tot een soort pannenkoek en bak tot het aan Ă©Ă©n kan goudbruin is en het loslaat van de plancha.
  16. Draai de plak kaas dan om en bak ook deze kant goudbruin.
  17. Snijd de picanha haaks op de draad in flinterdunne plakjes.
  18. Tijd om je steak sandwich te bouwen! Begin met de plak kaas, dan een royale laag vlees erop. Maak dit als je dat lekker vindt af met wat extra peper en zout. Dan een paar flinke lepels van je zelfgemaakte chimichurri erover en genieten maar!

Producten bij dit recept

Kolenboertje Food Master vleesthermometer – 2 probes

Op voorraad

 57,-
Picanha Limousin gras gevoerd

Op voorraad

 55,92 62,91
Picanha 130 dagen graan gevoerd

Op voorraad

 43,14 57,52
Picanha 200 dagen graan gevoerd

Op voorraad

 45,54 60,72
Petromax - Flexibele spatel lang
Petromax – Flexibele spatel kort

Op voorraad

 24,99
Funky Ouma - Olive Oil - Tin 500ml
Funky Ouma – Olive Oil – Tin 500ml

Op voorraad

 15,95
Gietijzeren bakplaat half ovaal Primo Grill Large
Gietijzeren bakplaat half ovaal Primo Grill Large

Op voorraad

 121,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE