Picanha Steak Sandwich, dit is misschien wel het lekkerste broodje die je ooit van de BBQ! Robuust en knapperig brood belegd met gesmolten kaas, een royale lading picanha en een heerlijke zelfgemaakte rode chimichurri!
Het beste vlees voor een goede Steak Sandwich.
Er zijn honderden varianten van een goede steak sandwich. Vaak wordt gekozen voor een goede ribeye of bijvoorbeeld een bavette. Maar deze stukken vlees hebben natuurlijk een vrij grove draad, waardoor je Steak Sandwich wat meer bite krijgt. In dit geval zijn we voor een staartstuk, ofwel picanha gegaan. En niet zomaar een picanha, nee, deze prachtige stukken vlees komen van 200 dagen graangevoerde Angus runderen. Gegarandeerd een smaak-explosie! Waarom kiezen we voor picanha? In tegenstelling tot de ribeye en de bavette, is het staartstuk geen werkvlees. Daardoor is de draad en de structuur van het vlees veel fijner en smelt het haast op je tong wanneer je er dunne plakjes van snijdt. Perfect voor op een goed belegd broodje dus!
Rode chimichurri, wat is het?
Om er helemĂ¡Ă¡l een feestje van te maken, gaan we zelf een lekkere rode chimichurri maken. Het verschil tussen de welbekende groene chimichurri en deze rode chimichurri zit hem in de toevoeging van paprika. Deze paprika gaan we “Caveman-style” bereiden. Simpel gezegd: Je gooit je paprika rechtstreeks in de gloeiende houtskool tot hij gitzwart is. Dat klinkt gek, maar geloof ons, je weet niet wat je proefd! En geen zorgen, die aangebrande laag haal je er natuurlijk vanaf! đŸ˜‰