Arayes is een heerlijke streetfood uit het Midden-Oosten, geliefd om zijn smaak en eenvoud. Deze smakelijke snack bestaat uit een pitabroodje gevuld met gekruid gehakt en een mix van verse ingrediënten en specerijen. Traditioneel wordt lamsgehakt gebruikt, maar rundergehakt is ook een veelvoorkomend alternatief. Arayes zijn perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd of snack.
Bij het bereiden van Arayes is grillen de beste methode. Het grillen zorgt ervoor dat de pitabroodjes een heerlijke knapperige buitenkant krijgen, terwijl het gehakt van binnen sappig en vol van smaak blijft. Bestrijk de broodjes lichtjes met olijfolie voordat je ze op de grill legt, zodat ze mooi goudbruin worden. Dit geeft ook een extra laagje smaak en helpt de kruiden beter tot hun recht te komen. In dit geval is onze eigen Meesterschap rub van The Rub Club ook Ă©cht een goede toevoeging, omdat hier een aantal kruiden in verwerkt zijn die veel in de Oosterse keuken gebruikt worden.
Arayes kun je op verschillende manieren serveren. Ze zijn heerlijk met een romige tahinisaus, die een extra dimensie aan smaak toevoegt. Voor een complete maaltijd kun je ze combineren met bijgerechten zoals een frisse salade van komkommer, tomaat en munt, of met klassieke Midden-Oosterse dips zoals hummus en ingelegde groenten. Tijdens feestjes zijn Arayes een perfect hapje; snijd ze in kleinere stukjes en je hebt een smakelijk fingerfood dat bij iedereen in de smaak zal vallen.