De welbekende Flat iron steak als starter van een volledig kerstdiner op de BBQ, Hoe gaaf is dat? Wij hebben een heerlijk menu samengesteld bestaande uit 3 (eigenlijk 4) unieke gerechten. We beginnen met de Flat Iron Steak of twee manieren, gevolgd door eendenborst met een waanzinnige frambozen-baconjam, en we eindigen met een smaakvolle amandelcake met witte chocolade kwarkmousse.
Wat is Flat Iron Steak?
De flat iron steak is een smaakvol en sappig stuk rundvlees, afkomstig uit de schouder van de koe. Door zijn fijne structuur en marmering is het verrassend mals met een volle, rijke smaak. Het is veelzijdig in bereiding en ideaal om te grillen, bakken of roosteren. Schroeien op hoge temperatuur en het vlees laten rusten na bereiding zorgen voor optimale sappigheid. Door tegen de draad in te snijden, blijft het extra mals. Met zijn betaalbaarheid en kwaliteit is de flat iron steak een geliefde keuze voor zowel luxe diners als casual barbecues.
Flat Iron Steak of twee manieren
Tijdens de eerste gang bereiden we de Flat iron steak, ookwel de sukade, op twee manieren. We snijden er een zachte, pure steak tartaat van, en bereiden een gedeelte als steak met een Aziatische twist door middel van bosui, gebakken uitjes en Japanse kewpie mayonaise. Als dat geen goede eerste indruk wordt!