Griekse Souvlaki, wat is het eigenlijk?
Griekse Souvlaki is Ă©Ă©n van de oudste traditionele Griekse gerechten en komt oorspronkelijk uit de oude Griekse en Romeinse tijd. Souvlaki komt eigenlijk van het Griekse woord ‘Souvla’ wat spies betekend. Het wordt meestal met varkensvlees gemaakt, maar ook kip, lam en soms zelf vis komen voor.
Het vlees wordt traditioneel gemarineerd of haast gepekeld, om het nog malser en smaakvoller te maken. Het beste kun je dit de avond van tevoren doen voor maximaal effect. Voor een extra smaakervaring voegen we een blokje kersenhout toe tijdens de bereiding.
Presa van het Duroc varken
Wij maken de Griekse Souvlaki vandaag met een wel heel bijzonder stukje varkensvlees, namelijk de Presa van het Duroc varken. De Presa is wat ons betreft het Ă¡llermooiste stukje van het varken. Dit stuk wordt gesneden uit de nek een heeft een zeer intense marmering, wat voor een smaakexplosie zorgt. Het Duroc varken wordt ook wel het Wagyu onder de varkens genoemd. Het is van dusdanig hoge kwaliteit, dat je de Presa zelfs rauw kunt eten! Wij snijden er tijdens onze workshops dan ook regelmatig Steak Tartare van. De presa zit vol smaak en is van zichzelf al ontzettend mals.