Gerookte eendenborst filets

1 min leestijd

Onvoorstelbaar lekker en mals worden de eendenborst filets als ze gerookt worden op deze wijze. Het rookhout van oude Whisky vaten geeft een fantastische smaak aan de filets. Heerlijk als hapje of in plakjes gesneden op een salade.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 4 eendenborst filets
  • 2 liter water
  • 200 gram zout
  • 2 uien in vieren gesneden
  • Thijm
  • Rozemarijn
  • Peperkorrels
  • Laurierblad

Dit heb je nodig

  • Barbecue met deksel of smoker
  • Rookhout kersen
  • Houtskool

De bereiding

  1. Zout, uien, kruiden, laurier en peperkorrels aan het water toevoegen in een pan.
  2. Aan de kook brengen en even laten doorkoken, dan afkoelen (eventueel ijsblokjes toevoegen).
  3. Eendenborst filets kruislings insnijden op de huid (niet in het vlees) en ca twee uur in het afgekoelde pekelwater leggen.
  4. Afspoelen en droogdeppen, ongeveer 2 cm van de rand aan een speet rijgen en een kwartier aan de lucht laten drogen of in de BBQ | smoker op 40 / 45 graden. Op het rooster kan ook maar leg dan op een bakpapiertje.
  5. Na een half uur temperatuur naar 60 graden, dan na 10 minuten naar 75 graden maximaal 80. Gaar de eendenborsten voor ca 45 minuten. Dan doof je de vlammen door rooksnippers of mot over de gloeiende houtskool te gooien. Een flinke laag. De temperatuur daalt en deze probeer je tussen de 45 en 70 graden te houden. Rook de eendenborstjes in ca 1,5 uur. Als je ze nog iets in kunt drukken zijn de medium gaar.
  6. Roken tot een kerntemperatuur van minimaal 50 graden (ca. 45 minuten tot 60 minuten).

Producten bij dit recept

Satayrub rub club
The Rub Club Satayrub 06 – 160 gram

Op voorraad

 9,95
Gozney Pro Placement Peel 14 inch professionele pizzaschep large
Gozney Pro Placement Peel 14 inch L – Professionele pizza schep

Op voorraad

 99,99
Gozney Balance Placement Peel 12 inch professionele pizzaschep medium
Gozney balance placement peel 12 inch M – Professionele pizza schep

Op voorraad

 69,99
Gozney Pizza Rocker professioneel pizzames perfect snijden
Gozney Pizza Rocker – Professioneel pizzames

Op voorraad

 39,99
Gozney Dough Cutter professioneel deegmes pizzadeeg portioneren
Gozney Dough Cutter – Professioneel deegmes

Op voorraad

 29,99
Gozney Arc XL Mantel Silver – Praktische werkplank voor Arc XL pizza oven

Op voorraad

 119,99
Gozney Arc Mantel zilveren werkplank pizza oven extra werkruimte
Gozney Arc Mantel Silver – Praktische werkplank voor Arc pizza oven

Op voorraad

 99,99
Gozney Arc XL Cover bruine premium beschermhoes pizza oven
Gozney Arc XL Cover Brown – Premium beschermhoes voor Arc XL pizza oven

Op voorraad

 59,99
Gozney Dough Tray professionele deegbak pizza deeg rijzen
Gozney Dough Tray – Professionele deegbak voor pizza

Op voorraad

 45,-
Gozney Dough Scraper groene professionele deegschraper pizza accessoire
Gozney Dough Scraper Green – Professionele deegschraper

Op voorraad

 15,-
Gozney Arc Off Black
Gozney Arc Off Black – Compacte Gas Pizza Oven voor 14″ Pizza’s

Op voorraad

 699,-
Gozney Arc Booster
Gozney Arc Booster – Ergonomische verhoging voor Arc & Arc XL Pizza oven
 99,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE