Gegrilde T-Bone met verse kruiden van de Kamado BBQ!

1 min leestijd

De T-Bone, een iconische steak. Maar het grillen van deze steak gaat wat anders dan een “normale” steak. Waarom? Omdat je eigenlijk twee verschillende stukken vlees tegelijk aan het bereiden bent. Het is niet moeilijk, en de smaak is werkelijk fantastisch, helemaal in combinatie met de verse kruiden en knoflook.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 5 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • T-bone
  • Verse knoflook
  • Verse rozemarijn
  • Verse tijm
  • Kolenboertje pepermix
  • Onbewerkt zeezout

Dit heb je nodig

  • BBQ Tang
  • Quebracho houtskool
  • Kernthermometer
  • Uitbeenmes of vleesmes

De bereiding

  1. Bedek de T-bone met de takjes tijm en rozemarijn en met een paar tenen verse knoflook.
  2. Steek de BBQ aan met Quebracho houtskool voor een intense rooksmaak. Maak een half directe / half indirecte opstelling en breng de BBQ naar een temperatuur van 180-200 graden.
  3. Wanneer de BBQ op temperatuur is leg je de T-bone in de indirecte zone.
  4. De T-bone bestaat uit twee spierdelen; de entrecote, herkenbaar door de vetrand, en de ossenhaas, het kleinere stuk vlees. De ossenhaas is veel fijner van structuur en zal sneller garen dan de entrecote. Het is daarom belangrijk dat je de temperatuur in de ossenhaas meet zodat de steak niet te ver doorgaart.
  5. Wanneer je in de ossenhaas een temperatuur van 50 graden meet, haal je de knoflook en de verse kruiden van de steak.
  6. Grill de T-bone af boven direct vuur tot dat deze een kerntemperatuur van 52 tot 54 graden heeft bereikt.
  7. Haal de T-bone van de BBQ en laat deze rusten.
  8. Pers ondertussen de knoflook en hak de kruiden fijn, meng dit tot een mooi mengsel.
  9. Snijd de entrecote en de ossenhaas van het bot en snijd ze in mooie dunne plakjes.
  10. Maak af met het kruidenmengsel, Kolenboertje pepermix en onbewerkt zeezout.
  11. Eet smakelijk!

Producten bij dit recept

Kolenboertje Food Master vleesthermometer – 2 probes

Op voorraad

 57,-
T-Bone Steak Limousin | Grasgevoerd | 4 cm dik

Op voorraad

 46,85 55,24
Petromax - Barbecuetang Klein
Petromax – Barbecuetang Klein 41cm

Op nabestelling

 19,99
Samura Damascus uitbeenmes 16
Samura Damascus Uitbeenmes 16,5 cm

Op voorraad

 77,-
Kolenboertjes pepermix en zeezout van La Baleine
Kolenboertje Pepermix (500 gram) en Zout (800 gram) set

Op voorraad

 16,-
Uitbeenmes van het zwitserse merk Victorinox
Victorinox Fibrox Uitbeenmes 15 cm

Op voorraad

 17,95
Black Ranch Quebracho
Black Ranch Quebracho houtskool 15 kg

Op voorraad

 32,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE