Buikspek met appelcider glaze

1 min leestijd

Varkensvlees en fruit zijn een ‘match made in heaven’, dat is voor de meeste grillmasters al geen geheim meer. Het is ook niet voor niets dat appelhout en kersenhout zo goed werken in combinatie met varkensvlees. En deze appelcider-glaze is daarin geen uitzondering! Een verrassende mix van zoet, zuur en zout. Deze smaken tillen dit op zichzelf al lekkere stuk buikspek écht naar een nieuw niveau. Het is ook nog eens heel makkelijk te bereiden en relatief snel op tafel. Wat wil je nog meer!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 1 kg buikspek zonder zwoerd
  • Onbewerkt zeezout
  • Voor de appelcider glaze;
  • 200 ml appelcider
  • 100 ml appelcider azijn
  • 100 gr bruine suiker
  • 2 el mosterd

Dit heb je nodig

  • Vleesmes of uitbeenmes
  • Gietijzeren sauspannetje
  • kernthermometer
  • BBQ tang
  • Saus kwast

De bereiding

  1. Snijd de vetlaag van het buikspek in met een ruitjespatroon en bestrooi aan beide kanten met zout.
  2. Meng voor de glaze alle ingrediënten in het pannetje en meng het goed door met een garde tot dat alle klontjes weg zijn.
  3. Steek de BBQ aan en maak hem volledig indirect op een temperatuur van 150 graden. Optioneel kun je nog een blokje appel- of kersenhout toevoegen voor extra rooksmaak.
  4. Leg het buikspek op de BBQ en zet het pannetje ernaast.
  5. Na een uur is de saus mooi ingedikt, roer het nog een keer goed door met de garde begin dan met het inlakken van het buikspek.
  6. Herhaal dit elke 5 á 10 minuten tot dat er een mooie goudbruine karamellaag / glaze ontstaat.
  7. Blijf dit herhalen tot dat het buikspek een kerntemperatuur van 75 graden heeft bereikt.
  8. Haal het vlees van de BBQ en laat het 5 minuten rusten.
  9. Snijd het vlees in dunne plakjes en eet smakelijk!

Producten bij dit recept

Kolenboertje Food Master vleesthermometer – 2 probes

Op voorraad

 57,-
Petromax - Gietijzeren Sauspan 0
Petromax – Gietijzeren Sauspan 0,5L

Op voorraad

 19,99
Petromax - Barbecuetang Klein
Petromax – Barbecuetang Klein 41cm

Op voorraad

 19,99
Het vleesmes uit de Forged Olive lijn.
Forged Olive Vleesmes

Op nabestelling

 61,95
Bakkwast van siliconen met RVS handgreep van Big Green Egg.
Stainless Steel Basting Brush Big Green Egg

Op voorraad

 28,-
Black Ranch Marabu houtskool 15 Kg
Black Ranch Marabu houtskool – zak 15 kg

Op voorraad

 31,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE