Zalmzijde Kolenboertje-stijl met gegrilde groene asperges

1 min leestijd

Wie al eens een workshop bij Kolenboertje heeft gevolgd, kent deze klassieker ongetwijfeld: Zalmzijde Kolenboertje-stijl! De kunst van het weglaten is iets wat bij dit gerecht benadrukt wordt: Peper en zout. That’s it!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 1 hele zalmzijde
  • Verse groene asperges
  • Kolenboertje pepermix
  • Onbewerkt zeezout
  • Olijfolie

Dit heb je nodig

  • 2 spatels
  • Kernthermometer

De bereiding

  1. Steek de BBQ aan met een blokje appel of kersenhout. Half direct, half indirect op een temperatuur van 125 tot maximaal 150 graden.
  2. Bestrooi de zalmzijde met een klein laagje onbwerkt zeezout.
  3. Bestrooi dan met een flinke laag Kolenboertje pepermix, dit mag vrij royaal. Omdat onze pepermix uit verschillende kruiden en specerijen bestaat en niet alleen uit peper, zal dit niet overheersen.
  4. Leg de zalmzijde in de indirecte zone en laat garen tot een kerntemperatuur van 45 graden.
  5. Snijd de kontjes van de asperges en besprenkel ze met een laagje olijfolie en bestrooi met wat onbewerkt zeezout.
  6. Wanneer de zalmzijde 40 graden in de kern is grill je de groene asperges boven het directe vuur. Ze zijn klaar wanneer ze krom hangen als je ze oppakt.
  7. Verwijder de zalmzijde van de BBQ wanneer deze 45 graden in de kern is, gebruik hiervoor twee spatels zodat hij niet uit elkaar valt.
  8. Snijd in mooie moten en serveer met de gegrilde groene asperges.

Producten bij dit recept

Kolenboertje Food Master vleesthermometer – 2 probes

Op voorraad

 57,-
Zalmzijde heel – per stuk – 1000 gram

Op nabestelling

 33,95
Petromax - Flexibele spatel lang
Petromax – Flexibele spatel kort

Op voorraad

 24,99
Kolenboertjes pepermix en zeezout van La Baleine
Kolenboertje Pepermix (500 gram) en Zout (800 gram) set

Op voorraad

 16,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE