Sweet & Spicy Chickenwings

Sweet & spicy chickenwings zijn een onmisbare snack op je volgende zomerse BBQ-party! Langzaam gegaarde chickenwings die een knapperig huidje krijgen doordat je ze met gesmolten boter bestrijkt. En daarna maak je ze ook nog eens af met een simpele maar o zo lekkere sweet & spicy saus! Zoet, zuur, spicy en salty; deze chickenwings hebben het allemaal. Optioneel zou je dit ook met een hele kip kunnen doen, zo heb je niet alleen de wings maar ook de borst en de bouten. Kortom: maken dus!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 5 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 1.5 kg Chickenwings
  • 100 gr roomboter
  • Scheutje olie
  • The Rub Club Beehave
  • 1/2 Bosje lente-ui
  • 2 el Sesamzaadjes
  • 2 Limoenen
  • Voor de Sweet & Spicy saus:
  • 1/2 el chilivlokken
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el worchestershiresaus
  • 2 el honing
  • 6 el tomatenketchup
  • 2 cm gember, fijngeraspt

Dit heb je nodig

  • Sauspannetje
  • Thermometer
  • Grill tang
  • Kwast

De bereiding

  1. Steek de BBQ aan met een blokje appelhout, maak een volledig indirecte opstelling met een lekbak.
  2. Doe de boter en olie in een sauspannetje en laat dit vast smelten op de BBQ.
  3. Bestrooi de chickenwings aan alle kanten royaal met de Beehave rub van The Rub Club.
  4. Leg de chickenwings op de BBQ en draai ze om de 10 minuten om.
  5. Wanneer je de chickenwings hebt omgedraaid bestrijk je ze met een laagje gesmolten boter voor een krokante huid.
  6. Maak ondertussen vast de Sweet & Spicy saus; doe alle ingrediënten in een kom en meng het goed door elkaar.
  7. Wanneer de chickenwings 75 graden in de kern van het dikste gedeelte zijn haal je ze van de BBQ.
  8. Doe de wings in een grote schaal en giet de saus eroverheen. Hussel alles goed door elkaar zodat alle chickenwings goed bedekt zijn met de saus.
  9. Leg de chickenwings nog even terug op de BBQ zodat de saus lekker sticky wordt.
  10. Leg de chickenwings op een serveerplank en bestrooi ze met geroosterde sesamzaadjes, wat fijngesneden bosui en limoen partjes.
  11. Eet smakelijk!

Producten bij dit recept

Kolenboertje Food Master vleesthermometer – 2 probes

Op voorraad

 57,-
Petromax - Gietijzeren Sauspan 0
Petromax – Gietijzeren Sauspan 0,5L

Op voorraad

 19,99
Petromax - Barbecuetang Klein
Petromax – Barbecuetang Klein 41cm

Op voorraad

 19,99
Beehave Rub van The Rub Club
The Rub Club Beehave 04 – 160 gram

Op voorraad

 9,95
Rookchunks Appel als smaakmakers
Rookchunks Appel Smokin’ Flavours 1,5 kg

Op voorraad

 15,-
Black Ranch Marabu houtskool 15 Kg
Black Ranch Marabu houtskool – zak 15 kg

Op voorraad

 31,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE