Zo maak je de perfecte Pizza en Steak op de Gozney Tread

2 min leestijd

Toen Joost van Gozney bij ons over de vloer kwam om de kracht en veelzijdigheid van de nieuwe Gozney Tread pizzaoven te laten zien, waren wij al snel om! Wij stelden de Gozney Tread op de proef en namen hem mee naar de weilanden achter het Haarbos in Wierden, in de achtertuin van onze kamado speeltuin.

De pizzaovens van Gozney zijn NU te Pre-orderen! Ze zijn leverbaar vanaf eind maart 2025.

Extreme temperaturen in no-time!

Bij het bereiden van de perfecte pizza zijn een aantal zaken enorm belangrijk: Allereerst heb je een goed deeg nodig met de juiste hydratatie voor een mooi luchtig resultaat. Daarnaast moet je oven loei en loei heet zijn. Voor een Napolitaanse pizza is 430 graden celcius perfect. Zo komt je pizza in ongeveer 90 seconden al uit de oven. De Gozney Tread bereikt deze temperatuur al binnen 15 minuten na het aansteken!

gozney tread

Hoe maak ik een goed pizzadeeg?

Bij het maken van een goed deeg zijn een aantal zaken onmisbaar; de juiste hoeveelheid vocht in je deeg, het rijzen en het fermenteren van het deeg en op welke temperatuur je dit doet. Benieuwd hoe wij ons deeg maken? Klik dan even hier. Voor de juiste hoeveelheden raden wij het gebruik van de app Pizzapp aan. Deze is gratis te downloaden in de app store en vertelt je precies hoeveel je van elk ingrediënt moet toevoegen en hoe lang je je deeg moet laten rijzen. Absoluut een aanrader dus! Maak jij je pizza liever op de Kamado? Ook dat smaakt uiteraard fantastisch, mits je je deeg recept maar goed op orde hebt!

gozney tread

Meer dan alléén een pizzaoven!

Bij Kolenboertje houden we, zoals je misschien al wel een beetje verwacht had, van een goed stuk vlees! Puur en met zo min mogelijk toevoegingen. Alleen peper en zout, laat de kwaliteit van het vlees de rest van het werk maar doen. En dat de perfecte Cowboy steak in een skillet in de Gozney Tread bereid kan worden, dat hebben we gemerkt!

gozney tread

Bekijk de video hier!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • Cowboy steak
  • Pizzadeeg
  • Creme fraiche met Italiaanse kruiden
  • Italiaanse venkel worstjes (Een ander gehakt of worst kan natuurlijk ook)
  • Fior di latte (of een mozzarella van goede kwaliteit)
  • Parmezaanse kaas
  • Semola
  • Ingelegde rode ui
  • Kolenboertje pepermix
  • Onbewerkt zeezout

Dit heb je nodig

  • Gozney Tread
  • Skillet
  • Turning Peel
  • Pizzaschep
  • Deegbak
  • Deegschraper

De bereiding

  1. Napolitaanse pizza
  2. Haal je deegbollen 4 uur voor bereiding uit de koeling en laat ze op kamertemperatuur komen. Wanneer je deeg te koud is wordt het stug, als het te warm is zal het plakkerig worden.
  3. Steek je Gozney Tread aan en hem opwarmen tot 420 - 440 graden. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  4. Vorm je deegbol tot een mooie bodem en bestrijk deze met een laagje creme fraiche, wat gehakt, de fior di latte en maak af met een klein beetje Parmezaanse kaas.
  5. Rek je deeg nog eenmaal uit wanneer het op de schep ligt, en schuif hem dan in de Gozney Tread.
  6. Waar dit op een kamado zo'n 6 tot 8 minuten duurt, moet je nu écht in de buurt van de oven blijven, want in 90 seconden kun je al aanvallen!
  7. Draai de pizza regelmatig rond met behulp van de turning peel, zodat de rand en de vulling gelijkmatig in de buurt van de vlam komen.
  8. Haal je pizza uit de oven zodra deze mooi rondom gekleurd is en maak af met wat ingelgede rode uitjes voor een frisse touch.
  9. Cowboy Steak
  10. Zet een skillet in de Gozney Tread en laat deze 3 á 4 minuten goed heet worden.
  11. Zorg dat je cowboy steak op kamertemperatuur is en dep de buitenkant goed droog met keukenpapier. Hoe droger hij de pan in gaat, hoe mooier de korst zal worden.
  12. Schuif de skillet uit de oven en leg voorzicht de cowboy steak zonder extra vetstof in de pan. De cowboy steak bevat van zichzelf al genoeg vet, dus je hoeft niks extra's toe te voegen.
  13. Zet de pan terug in de oven en laat de hitte van de steen en het vuur zijn werk doen. Het mooie van het bakken van je steak op deze manier is dat hij van zowel onder als boven verwarmd wordt, wat zorgt voor een mooie egale garing.
  14. Als de cowboy steak aan één kant een mooie korst heeft, draai je hem om en gaar je ook de andere kant mooi goudbruin.
  15. Haal de cowboy steak uit de skillet bij een kerntempertatuur van 52 graden en laat hem 5 minuutjes rusten.
  16. Snijd het bot eraf en trancheer in dunne plakjes, maak af met peper en zout.

Producten bij dit recept

Gozney Tread Venture Bag
Gozney Tread Travel Cover – Black – Beschermende Reistas

Op voorraad

 99,99
Gozney Tread Venture Stand
Gozney Tread Venture Stand – Black – Draagbare BBQ stand
 249,99
Gozney Tread Roof Rack
Gozney Tread Roof Rack – Black – Multifunctionele ovenuitbreiding

Op voorraad

 99,99
Gozney Tread Mantel Silver
Gozney Tread Mantel Silver – Functionele ovenuitbreiding

Op voorraad

 89,99
Gozney Tread Olive
Gozney Tread Olive | Hyper-draagbare pizzaoven

Op voorraad

 499,99
Gozney Balance Placement Peel 12 inch professionele pizzaschep medium
Gozney balance placement peel 12 inch M – Professionele pizza schep

Op voorraad

 69,99
Gozney Dough Scraper groene professionele deegschraper pizza accessoire
Gozney Dough Scraper Green – Professionele deegschraper

Op voorraad

 14,99
Kolenboertje leren handschoenen bruin
Kolenboertje leren handschoenen bruin – met naam graveren

Op nabestelling

 24,95
Cowboy Steak
Cowboy steak – 700 gram – 300 dagen graan gevoerd – Black Angus

Op voorraad

 53,-
Petromax - Gietijzeren Skillet - Ø30cm - twee handvatten
Petromax Skillet Gietijzer – Ø30cm – twee handvatten

Op voorraad

 44,99

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE