Toen Joost van Gozney bij ons over de vloer kwam om de kracht en veelzijdigheid van de nieuwe Gozney Tread pizzaoven te laten zien, waren wij al snel om! Wij stelden de Gozney Tread op de proef en namen hem mee naar de weilanden achter het Haarbos in Wierden, in de achtertuin van onze kamado speeltuin.
De pizzaovens van Gozney zijn NU te Pre-orderen! Ze zijn leverbaar vanaf eind maart 2025.
Extreme temperaturen in no-time!
Bij het bereiden van de perfecte pizza zijn een aantal zaken enorm belangrijk: Allereerst heb je een goed deeg nodig met de juiste hydratatie voor een mooi luchtig resultaat. Daarnaast moet je oven loei en loei heet zijn. Voor een Napolitaanse pizza is 430 graden celcius perfect. Zo komt je pizza in ongeveer 90 seconden al uit de oven. De Gozney Tread bereikt deze temperatuur al binnen 15 minuten na het aansteken!

Hoe maak ik een goed pizzadeeg?
Bij het maken van een goed deeg zijn een aantal zaken onmisbaar; de juiste hoeveelheid vocht in je deeg, het rijzen en het fermenteren van het deeg en op welke temperatuur je dit doet. Benieuwd hoe wij ons deeg maken? Klik dan even hier. Voor de juiste hoeveelheden raden wij het gebruik van de app Pizzapp aan. Deze is gratis te downloaden in de app store en vertelt je precies hoeveel je van elk ingrediënt moet toevoegen en hoe lang je je deeg moet laten rijzen. Absoluut een aanrader dus! Maak jij je pizza liever op de Kamado? Ook dat smaakt uiteraard fantastisch, mits je je deeg recept maar goed op orde hebt!

Meer dan alléén een pizzaoven!
Bij Kolenboertje houden we, zoals je misschien al wel een beetje verwacht had, van een goed stuk vlees! Puur en met zo min mogelijk toevoegingen. Alleen peper en zout, laat de kwaliteit van het vlees de rest van het werk maar doen. En dat de perfecte Cowboy steak in een skillet in de Gozney Tread bereid kan worden, dat hebben we gemerkt!
