Home style Crispy Chicken fingers Jalapeño

1 min leestijd

Dit heerlijke en gezonde Homestyle Crispy Chicken gerecht is echt een allemansvriend. Perfect als snack op een feestje maar ook voor bij het avondeten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 750 gram Kippendij filet
  • 250 gram Panko (Japanse broodkruim)
  • 250 gram Bloem
  • 7 Eieren (2 voor de mayonaise)
  • krop Sla
  • 0,5 eetlepel Mosterd
  • 1 Citroen
  • 600 ml Zonnebloem olie
  • 2 eetlepels Kolenboertje pepermix
  • 0,5 eetlepel Onbewerkt zeezout
  • 5 Jalapeño pepers
  • 1 bakje Hutten Kase

Dit heb je nodig

  • Gietijzeren skillet 35 cm
  • Barbecue handschoenen
  • Staafmixer
  • Mengkom
  • BBQ met deksel, direct vuur ca. 200-220 graden.

De bereiding

  1. Voor de Mayonaise:
  2. Voeg 400 ml zonnebloemolie toe aan de mengkom, voeg twee eieren toe, het sap van 1 citroen, de mosterd en wat zout. Eventueel peper om op smaak te brengen
  3. Zet de staafmixer onderin de mengkom en meng langzaam naar boven, je trekt het mengsel zo in één beweging naar mayonaise.
  4. Voor de Jalapeño saus:
  5. Maak de pepers schoon en haal de lijsten en pitjes er zo veel mogelijk uit.
  6. Snijd in dunne plakjes en bak rul in een beetje olie op hoog vuur.
  7. Doe de rulgebakken pepers in de mengkom en voeg Hutten Kase toe. Maal tot een luchtig mengsel.
  8. Voeg mayonaise toe tot je een mooie structuur saus hebt.
  9. De chicken fingers:
  10. Snijd de overtollige vetjes van de kippendij filets af en snijd over de lengte in fingers.
  11. Bestrooi de kip met peper en zout en druk even aan.
  12. Haal de kip door de bloem, dan het ei en vervolgens de Panko tot er een mooie korst omheen zit.
  13. Verwarm zonnebloemolie (mooie laag) in de skillet boven direct vuur in de bbq.
  14. Bak de chicken fingers mooi bruin door regelmatig te draaien.
  15. Meet de temperatuur, bij 65 graden mogen ze uit de pan.
  16. Leg een blad sla op de plank, doe er een lepel saus op en leg dan de kip erop.

Producten bij dit recept

Petromax - Barbecuetang Klein
Petromax – Barbecuetang Klein 41cm

Op voorraad

 19,99
Petromax - Flexibele spatel lang
Petromax – Flexibele spatel kort

Op voorraad

 24,99
Petromax - Gietijzeren Skillet - Ø30cm - twee handvatten
Petromax Skillet Gietijzer – Ø30cm – twee handvatten

Op voorraad

 44,99
Kolenboertjes pepermix en zeezout van La Baleine
Kolenboertje Pepermix (500 gram) en Zout (800 gram) set

Op voorraad

 16,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE