0
Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is nog leeg

Gerookte eendenborst filets

1 min leestijd

Onvoorstelbaar lekker en mals worden de eendenborst filets als ze gerookt worden op deze wijze. Het rookhout van oude Whisky vaten geeft een fantastische smaak aan de filets. Heerlijk als hapje of in plakjes gesneden op een salade.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 4 eendenborst filets
  • 2 liter water
  • 200 gram zout
  • 2 uien in vieren gesneden
  • Thijm
  • Rozemarijn
  • Peperkorrels
  • Laurierblad

Dit heb je nodig

  • Barbecue met deksel of smoker
  • Rookhout kersen
  • Houtskool

De bereiding

  1. Zout, uien, kruiden, laurier en peperkorrels aan het water toevoegen in een pan.
  2. Aan de kook brengen en even laten doorkoken, dan afkoelen (eventueel ijsblokjes toevoegen).
  3. Eendenborst filets kruislings insnijden op de huid (niet in het vlees) en ca twee uur in het afgekoelde pekelwater leggen.
  4. Afspoelen en droogdeppen, ongeveer 2 cm van de rand aan een speet rijgen en een kwartier aan de lucht laten drogen of in de BBQ | smoker op 40 / 45 graden. Op het rooster kan ook maar leg dan op een bakpapiertje.
  5. Na een half uur temperatuur naar 60 graden, dan na 10 minuten naar 75 graden maximaal 80. Gaar de eendenborsten voor ca 45 minuten. Dan doof je de vlammen door rooksnippers of mot over de gloeiende houtskool te gooien. Een flinke laag. De temperatuur daalt en deze probeer je tussen de 45 en 70 graden te houden. Rook de eendenborstjes in ca 1,5 uur. Als je ze nog iets in kunt drukken zijn de medium gaar.
  6. Roken tot een kerntemperatuur van minimaal 50 graden (ca. 45 minuten tot 60 minuten).

Producten bij dit recept

Petromax pizzames met walnoothouten handvat en roestvrijstalen snijwiel
Petromax pizzames met walnoothouten handvat

Op voorraad

 19,90
Petromax telescopische grilltang ZA3 met houten handvat, verstelbaar van 29 tot 37 cm
Petromax telescopische grilltang ZA3

Op voorraad

 29,90
Kolenboertje vleespakket
Kolenboertje vleespakket

Op voorraad

Oorspronkelijke prijs was:  119,19.Huidige prijs is:  115,-.
Petromax transporttas LM500 LED-lantaarn – zwart
Petromax transporttas LM500 voor de LM500 LED-lantaarn
 29,90
Set van 4 Petromax MC18650 batterijen met 3450 mAh capaciteit
Petromax Li-ion MC18650 Batterijenset – 4 stuks

Op voorraad

 32,90
Zak Pitmaster Hornbeam houtskool 10 kg – mix van eik, berk en haagbeuk, FSC-gecertificeerd
Pitmaster Hornbeam houtskool 10 kg

Op voorraad

 23,95
Zak Holy Smoke houtskool eik en esdoorn mix, BBQ kwaliteit
Holy Smoke houtskool 8kg eik en esdoorn

Op voorraad

 24,95
Black Eagle Yukon Mist Grey multitool met 16 functies en INOX behuizing
Black Eagle Yukon Mist Grey Multitool – 16-in-1 robuuste alleskunner

Op voorraad

 44,95
Black Eagle Fuji Midnight Black EDC-zakmes met zwart gecoat lemmet en denim micarta handgreep
Black Eagle Fuji Midnight Black – EDC Zakmes met Crossbar Lock

Op voorraad

 39,95
Kalfsribeye
Kalfsribeye ca. 1 kilo

Op nabestelling

 42,-
Ribeye 300 dagen graan gevoerd
Ribeye steak 300 dagen graan gevoerd ca. 290 gram

Op voorraad

 29,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE