Pulled Chicken uit de Dutch Oven

1 min leestijd

Pulled Chicken uit de Dutch Oven. Dit recept is supersimpel maar o zo smaakvol! Door het gebruik van de Dutch Oven blijven de kippendijen enorm sappig, doordat het vocht niet kan ontsnappen. Dat, in combinatie met de zoete smaken van de BBQ-saus en de diepe, intense aroma’s van de gevogeltefond, zorgt voor een ware smaakexplosie! Wij gebruiken hiervoor kippendijen van hoge kwaliteit, maar als je een extra uitdaging wilt, kun je ook een hele kip gebruiken.

https://youtu.be/OqJg6VLJx94

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 5 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 1 kg kippendijen (of een hele kip)
  • 500 ml BBQ saus
  • 250 ml gevogelte fond
  • The Rub Club Goosebumps rub
  • Brioche bollen of bakkersbollen
  • Augurk

Dit heb je nodig

  • Dutch Oven
  • Kom of tray
  • 2 vorken of klauwen

De bereiding

  1. Snijd eventueel overtollig vet van de kippendijen. Wij kiezen ervoor om het eraan te laten zitten want vet = smaak! Je kunt ook een hele kip gebruiken. Daar heb je wel aanzienlijk meer werk aan, maar dankzij het vel en de botten creĂ«er je wel nĂ³g meer smaak!
  2. Bestrijk de kippendijen met een flinke laag Goosebumps rub van The Rub Club.
  3. Steek de BBQ aan met een directe- en indirecte zone met een temperatuur van 180 graden.
  4. Grill de kippendijen boven direct vuur tot beide kanten mooi goudbruin zijn. Het gaat er nu puur om dat je een mooie korst op je kip krijgt, het garen komt straks in de Dutch Oven pas.
  5. Ze je Dutch Oven in de indirecte zone en voeg de BBQ saus en de fond toe aan de pan.
  6. Meng het goed door tot het een mooi geheel is en voeg dan de kippendijen toe aan de pan.
  7. Doe het deksel op de pan en laat de kippendijen nu stoven tot je het vlees makkelijk uit elkaar kunt trekken. Dit duurt ongeveer 1.5 tot 2 uur.
  8. Wanneer de kippedijen goed gaar zijn haal je ze uit de pan en doe je het in een tray of kom.
  9. Trek of "pull" de kip uit elkaar met twee vorken en voeg de gewenste hoeveelheid saus uit de pan toe aan de kip. Let wel op dat het in balans blijft en dat het niet te nat wordt.
  10. Toast je broodjes kort boven direct vuur voor een mooi knapperig laagje.
  11. Maak je broodjes af met een flinke schep pulled chicken en een paar plakjes augurk. Eet smakelijk!

Producten bij dit recept

Kip Label Rouge maiskip – per stuk

Op voorraad

 18,34 19,94
Petromax - Dutch Oven 4L - zonder pootjes
Petromax – Dutch Oven 3,5L/ft 4.5 – zonder pootjes

Op voorraad

 80,-
Goosebumps Rub van The Rub Club
The Rub Club Goosebumps 03 – 200 gram

Op nabestelling

 9,95

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE