Beer Can Chicken, een hele kip op de Kamado!

Beer can chicken; een echte klassieker van de grill. Bij menig beginnend kamado-bbq’er is dit een van die gerechten die als eerste gemaakt moet worden. En dat is ook niet gek, want het proces is mega simpel en het resultaat is fenomenaal. Mits je een paar simpele stappen volgt uiteraard.

En wat zijn die stappen dan, hoor ik je zeggen? Allereerst heb je een goede kip nodig. Dit is een gerecht met weinig ingrediënten en weinig poespas, daardoor is de kwaliteit van je kip des te belangrijker. Doe jezelf een plezier en haal er een van écht goede kwaliteit. Daarvoor kun je naar je lokale poelier, maar ook onze Label Rouge maïskippen zijn perfect voor dit recept. Daarna heb je enkel nog een goede rub en je favoriete biertje nodig. Uiteraard kun je je kip gewoon op het blik van je pilsje parkeren, maar voor extra stevigheid en zekerheid dat hij niet tijdens het garen omvalt, kun je ook een ‘chicken sitter’ gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 Hele kip
  • The Rub Club Goosebumps (Of je favoriete kip-rub)
  • 1 Blik of flesje van je favoriete bier
  • Olijfolie
  • 1 Teentje knoflook

Dit heb je nodig

  • Bierblik of Chicken Sitter
  • Kernthermometer
  • Lekbak
  • Rook chunk kersenhout

De bereiding

  1. Maak de kip schoon en verwijder indien nodig het overtollige vet.
  2. Ga voorzichtig met je vingers tussen de huid en de borstfilets en maak zo de huid los van de filets.
  3. Strooi tussen de huid en de filets wat van je rub en wrijf het uit over de filets.
  4. Bestrijk de kip rondom met een laagje olijfolie en bestrooi hem royaal met de rub. Zorg dat overal een mooie laag van de rub zit.
  5. Steek de BBQ aan en breng naar een temperatuur van 150 tot max. 170 graden.
  6. Voeg een kersenhout rook chunk toe en maak de BBQ volledig indirect met een lekbak.
  7. Gebruik je een bierblik, zorg dan dat deze voor ongeveer de helft gevuld is. Voor een Chicken Sitter is ook een half flesje voldoende.
  8. Voeg een halve eetleper van de rub toe aan het blik of de Chicken Sitter en doe er als laatste een geplette teen knoflook bij.
  9. Zit de kip op je Chicken Sitter en zet hem in de BBQ.
  10. De kip is klaar bij een kerntemperatuur van 73 tot 75 graden in het dikste gedeelte, dit kun je het beste achter de poten van de kip meten.
  11. Laat de kip nog even een minuut of 8 rusten en snijd hem dan in mooie stukken.
  12. Eet smakelijk!

Producten bij dit recept

Kolenboertje Food Master vleesthermometer – 2 probes

Op voorraad

 57,- incl. btw
Kip Label Rouge maiskip – per stuk

Op voorraad

 18,34 19,94 incl. btw
Goosebumps Rub van The Rub Club
The Rub Club Goosebumps 03 – 200 gram

Op voorraad

 9,95 incl. btw
Kamado Joe keramische kiphouder.
Kamado Joe Kiphouder

Op voorraad

 19,90 incl. btw
Rookchunks Kers als smaakmakers
Rookchunks Kers Smokin’ Flavours 1,5 kg

Op voorraad

 14,- incl. btw
Wegwerp druippan voor het opvangen van vet
Disposable Drip Pans Big Geen Egg – Large

Op voorraad

 17,25 incl. btw

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE

BBQ Meesterschap blijven ervaren?